Bagsværd Lakrids, Chili

75,00 kr.

Producent: Bagsværd Lakrids
Volume:  160g.

Bagsværd Lakrids Chili

Den klassiske plade fra Bagsværd Lakrids, fik af Søren et lille tvist. Her er der tilsat rå habanero chili, som er knust og uden kerner.. Og selvom Morten var lidt skeptisk, så faldt han pladask for smagen!

Historien om Bagsværd Lakrids

En decemberdag i 2014 blev ideen, om at lave lakrids på en ny måde, skabt af civilingeniør, Søren Beier, som til dagligt hører til på Gunnarsvej i Bagsværd. Efter stor begejstring over sin første velsmagende lakridstest slæbte han sin studiekammerat, Morten Kornbech Larsen, med i projektet. Som tiden gik, spirede lysten til at forsøge at tøjle den meget udfordrende karamelliseringsproces, for at kunne skabe det perfekte lakridsprodukt, så de kunne begynde at sælge det. Det var her, at hobbyvirksomhenden Bagsværd Lakrids!

I virksomheden eksperimenterende Søren med ingredienssammensætningen, tilberedningsprocessen samt emballagetyper, mens Morten arrangerede prøvesmagninger i b.la. Bagsværd Centeret og opslag på de sociale medier.

Søren kunne fra starten af producere seks plader lakrids dagligt, og på grund af mange udfordringer, vidste det sig, at det var mere besværligt end først antaget, at få dagsproduktionen på til 8 og til sidst 24 plader. Efter et halvt års tid, måtte de indse, at denne dagsproduktion ikke kunne følge med de glade og tilfredse kunder. Derfor trådte Mortens kammerart Rasmus Hansen, som til dagligt er kok, ind i firmaet. Her blev produktionen flyttet til Rasmus’ køkken i Danske Studenters Roklub på Svanemøllen, som ligger nord for København. Her blev dagsproduktionen skaleret op til 100 plader.

Efter et par års søgende, lykkedes det i sommeren 2018, at finde det perfekte hjem, for produktionen – nemlig midt på Bagsværd Hovedgade. Siden da  har de deltaget i “The Liquorice Taste Award” i 2018, 2019 og i 2020, med deres “Classic” produkt. Her har de i 2019 vundet bronze, sølv i 2018 og GULD i 2020! Læs mere om Bagsværd Lakrids her.