Banfi Le Rime

89,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Banfi
Land: Italien
Område: Toscana
Druesorter: 70% Chardonnay, 30% Pinot Grigio
Alc %: 12,5 %
Anbefalet til: Aperitif, Antipasto, Tapas, Pasta og lette retter.

*Ved køb af min. 6 flasker kun 69kr. pr. flaske.

Ikke på lager

Hvidvin fra Toscana

Denne hvidvin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi som ligger i Toscana. Castello Banfi er Italiens mest førende og prestigeprægede vinhuse, og blev i 2010 kåret som “Bedste italienske vineri” ved VinItaly – dette er 12. gang på blot 17 år, at Castello Banfi løber med denne titel.

Banfi Le Rime er lavet på 70% Chardonnay samt 30% Pinot Grigio. Disse druer er dyrket i den sydlige del af Montalcino området – i Toscana, Italien. Vinen har lagret på ståltanke. Oplev en flot gul, grøn farve i glasset, som harmonere godt med noter af elegance i næsen. Mund følelsen bærer præg af frugtagtig noter, med en afbalanceret frugt og syre. Denne hvidvin er god som aperitif, lys fisk og milde oste eller en varm dag på terrassen.

Bør serveres let afkølet, for at bevare den smukke balance i hvid vinen.

Om Castello Banfi

Banfi blev i 1978 grundlagt af to italiensk – amerikanske brødre, John & Harry Mariani. I starten var målet at skabe en moderne vingård, kombineret med den mest avancerede videnskab i vinmarkerne til produktion af Premium vine. Ezio Rivella som er en anerkendt winemaker kom til Banfi, og forstod hurtigt jordens rigdom, og den helt privilegerede mikro klimatiske position. I disse år gjorde brødrene også investeringer der gjorde at Banfi ejendommen stækker sig fra Montalcino til grænserne til Val d ´Orcia 7100 hektar jord hvoraf ca. en tredjedel bliver brugt som enkelte vinmarker, resterne består af skove og olivenlunde.

Kælderarbejdet  består mest af traditioner dog med den evige søgen om at effektivisere og modernisere processen om at lave vin.Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi blev ved Vin Italy 2010 kåret som Bedste italienske vineri det var tolvte gang på sytten år at Castello Banfi løb med denne flotte titel.


Du kan læse meget mere om Castello Banfi her.