Casanova di Neri Brunello di Montalcino, White Label 2015

399,00 DKK

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Casanova di Neri,
Årgang: 2015
Land: Italien
Område: Toscana
Druesorter: Sangiovese
Alc %: 14,5 %
Anbefalet til: Okse, vildt & braiserede retter

1 på lager

Casanova Di Neri White Label 2015

En vin som med sin flotte kirsebærrøde farve, blot emmer af kvalitet. I næsen finder man noter af frisk frugt, blomster, røde kirsebær, træ, tobak samt urter. Smagen bærer præg af duften med en silkeblød fornemmelse. En fantastisk harmonisk rødvin, som er ideel at servere til okse, vildt eller braiseret retter.

 

 

Om Casanova di Neri

 

Huset blev Grundlagt i 1971 af Giovanni Neri, han forstod det enorme potentiale der var for at lave vin i Montalcino området. Han havde og har stadig en kæmpe passion for at lave vin og visionerne var store.

En historisk  producente i Montalcino. Første Brunello årgang var 1978. Kan du finde den, vil den højst sandsynlig være en kæmpe oplevelse også i dag. Et vinhus, som altid har ligget højt i diverse anmeldelser og siden deres Tenuta Nuova i 2010 fik 100 Point af Robert Parker, har det været en vin, som hvert år hurtigt bliver udsolgt.

Det hele startede i Torrieneri, Senere kom vinmarken Cerretalto til, som ligger i den østlige del. Første årgang af denne super Brunello var tilbage i 1988 og den laves kun i de årgange hvor druerne har den topkvalitet som der ønskes. Lige ovenfor Cerretalto ligger Cerbaionas lille Brunello mark. Tenuta Nuova i S. Angelo in Colle og Pietradonice i S. Antimo kom senere. Første årgang Tenuta Nuova var 1993 og første årgang Pietradonice var 2000.

 

Sidste nye skud på stammen er en fantastisk Brunello mark beliggende i Sesti området mellem S. Angelo in Colle og S. Antimo. Herfra vil der i 2023 komme en ny Brunello di Montalcino. En lille produktion af Rosso di Montalcino Giovanni (en hyldest til Giacomo Neris far) blev frigivet sidste år som 2018, og nu er netop 2019 frigivet. Det er Rosso med en nærmest uhørt elegance.

Med 63 ha vinmarker er Casanova di Neri et af de største familiebrug i Montalcino. Giacomo Neri er fortsat farmeren, som har det allerbedst i marken. Giovanni, den ældste søn, er ønologen og winemaker, og yngste søn Gianlorenzo har taget international uddannelse på handelssiden, så de to brødre er klar til at køre butikken videre. Søsteren læser jura og efter endt uddannelse, er det meningen, at hun også skal ind i firmaet. Læs mere om huset her