Cattier Champagne Rosé Premier Cru Brut 1/2 flaske

199,00 kr.

Type: Champagne/mousserende
Volume: 37,5 cl.
Producent: Cattier
Land: Frankrig
Område: Champagne, Montage de Reims
Druesorter: Pinot meunier, Pinot noir og Chardonnay
Alc %: 12,5 %
Anbefalet til: Aperitif, gris, milde oste og skaldyr

Ikke på lager

Rose Champagne i ½flaske

Lidt men godt. I glasset får man en elegant laksefarvet 1ér Cru Champagne rose med en smørblød finesse og fylde. Duften er kompleks og forførende af vilde jordbær, tørrede frugt, valnødder og frisk appelsin. Smagen er frisk og læskende med noter af melon, ribs, og kandiserede violer. Denne flotte rose Champagne fungere perfekt til frugtige desserter eller blå oste dog kan den også nydes rent med dens elegante bobler.

9 g/l i dosage. 48 måneder på bærmen.

Cattier historie

Familien Cattiers historie er gammel og de er pionererne indenfor bæredygtig vindyrkning i Champagne.

Historien startede helt tilbage i 1625, da familien startede med at begynde at plante vinstokke i Chigny-Les-Roses, i hjertet af Montage de Reims regionen. Den familie ejet har bestået gennem 12 generationer. I dag er det Alexander Cattier der som den trettende genration af Cattier til at arbejde med vinstokkende. Under vejledning af Jean-Jacques Cattier har Cattier Champagnen blomstret gennem hårdt arbejde drevet af deres passion for vin og deres jord, har alt sammen været med til at gøre Cattier til det brand det er i dag. De har opretholdt deres originale tanke samt filosofi gennem århundrederne. Og gennem de sidste to en halv årtier taget en miljøvenlig og bæredygtig tilgang til deres  33 hektar vinmarker. De er dedikeret til at bevare og videreføre den ekspertise, de har arvet.

Vinmarkerne er beliggende i hjertet af Montage de Reims og er omgivet af regionens Premier samt Gran Cru marker. For at opretholde sådan nogle høje kvalitets marker har Cattier familien ansat 10 mennesker til at vedligeholde en så dyrebar ejendom og jord som deres. De mener det er en pligt at pleje nogle så fine marker hele året rundt og sikre, at vinstokkende producerer de bedst mulige druer, der plukkes i det perfekte øjeblik.

Deres kælderarbejde forhøjer deres unikke høje kvalitet. Cattiers kælder er mere end 150 år gammel og bære stadig sporene efter dem, der boede der for at undslippe bomberne fra anden verdenskrig. Med 136 trappetrin er Cattiers kælder en af de dybeste i Champagne (næsten 30meter dybde). Kælderdybden er traditionelt målt i trin, et hold fra de gamle dage der hvor bygherre ikke haved advanceret måder at måle på. den er også udgravet i tre forskellige niveauer med tre forskellige bygstil: Gotisk, romersk og renæssance. Disse kældre giver perfekte betingelser for, at modne flasker i en konstant temperatur samt beskytte flaskerne mod enhver forstyrrelse.  Cattier kan godt lide at få mest muligt ud af deres kælder. Dette er grunden til, at deres Brut Premier Cru tilbringer mere end fire år dernede, selvom lovgivningen i Champagne kun kræver 15 måneder. Deres meste prestigefyldte flasker kræver dog mere end 8 år hvile i kælderen for at åbne og udvikle deres unikke karakter.

Hvis du ønsker at læse mere om Cattier huset kan du klikke her.