Château Brégancon Cuvée B Parcelles Rosé MG

249,00 DKK

Type: Rose, ØKO
Volume: 1500 cl.
Producent: Château de Brégancon
Land: Frankrig
Område: Provence
Druesorter: Grenache, Cinsault og Syrah
Alc %: 13%
Anbefalet til: Aperitief, lys fisk, kylling, gris, klassiske italienske retter, såsom pasta, pizza og lasagne.

Côtes de Provence

En fantastisk rosévin fra Provence, som er lavet på nogle af vinslottes yngre vinstokke – som er placeret direkte ud til Middelhavet, og nogle af verdens allermest eftertragtede strande, som ligger mellem Bormes les Mimosas & Sanit Tropez. Denne vin performer flot i glasset med sin lyse laksefarve. I næsen finder man aromaer fra modne, søde røde bær, samt en elegant og velstruktureret smag. Den har en perfekt afstemt balance mellem friskhed, salt og mineralitet. Denne rosé kan drikkes som både aperitif, til lyst kød, skaldyr klassiske italienske retter, såsom pizza, pasta samt lasagne.

*Dette er en økologisk rosevin.

Historien om Chateau de Bregancon

Château de Brégancon ligger direkte ud til det fantastiske middelhav, hvor der er en sværen udsigt til îles d’Hyères, som ligger ved Bores les Mimosas, melle,m Toulon og St. Tropez. Vinslottets historie strækker sig tilbage fra 1500-tallet. Her er vinstokkene gamle, faktisk mere end 80 år, hvilket er årsagen til den imponerende høje kvalitet – som Provance Cru Classé.

I 1955 vedtog man Cru Classé-klassefikationen i Provane. Her var Château de Brégancon selvskrevet til at bærer det mest fornemme prædikat, som kun tilegnes de færreste – praktisktalt kun 23 slotte. I dag driver og ejer Olivier Tézénas vinslottet. Han har været pioner i det samme område, og i 2020 blev slottets vine certificeret økologiske. Brégançon har fået utrolig meget anerkendelse, og vundet adskillige medaljer ved Decanter World Wine Awards.

Vinslottet Château de Bregancons róser er sammensat af træ ultraklassiske druesorter i Provence; Cinsault, Grenache og Syrah. Den utrolig sprøde karakter, skyldes tildels de over 80 år gamle vinstokke. Vinslottes rosévine serveres på mange toprestauranter i Frankrig, hvilket ikke kommer som en overraskelse. Chateau de Bregancon producerer primært rosévine, faktisk 60% af deres produktion er rosevine, 30% hvidvine og de sidste 10% er rødvine. Hvis du vil læse mere om Château de Brégancon, så kan du besøge deres hjemmeside lige her.