Chateau de la Galiniere, Rose du Cengle, Mediterranee, IGP

89,00 kr.

Type: Rose
Volume: 75 cl.
Producent: Chateau de la Galiniére
Land: Frankrig
Område: Languedoc
Alc %: 12,5%
Anbefalet til: køligt på terrassen for sig selv eller til en frisk sommersalat.

Ved køb af minimum 6stk er prisen 60 pr. flaske

Ikke på lager

Rose du Cengle

Rose i sommerklasse. Cengle er en rose der har et laksefarvet udtryk i glasset, med en duft af granatæble og vilde jordbær. Smagen er frisk og læskende. Den er fantastisk at servere køligt på terrassen for sig selv eller til en frisk sommersalat.

Chateau de la Galiniere

Chateauet ligger omkring 250 meter over havets overflade, øst for Aix-en-Provence i landsbyen Chateauneauf-le-Rouge, på Cengle plateauet, ved foden af bjerget Montage Saint Victoire. Bygningen ser næsten ud som om den læner sig ind mod Cengle klippen. Rent historisk er der et lille sjovt faktum som hedder at Chateau de la Galiniére ligger på en gammel romersk vej ved navn Via Domitia, som blev benyttet som stratetisk position af romerne. Det var først i 1983 at der bosatte sig to antikvitetshandler der gav frisk drivkraft og byggede Chateau de la Galiniére der i år 2000 blev renoveret samt udvidet til den strenge, organiseret vingård, hvor vinene kan vinificeres under optimale forhold som vi kender idag.

Galiniere bliver forvandlet.

Chateauet bliver forvandlet af Fabrice Arcari i år 2006, hvor Fabrice udvider og vil omstrukturere alt hans vinproduktion til økologisk og siden 2014 høsten er han certificeret økologisk. Han går meget op i kvalitet af sine stokke dermed også beskæring som forgår ret tidligt i det sydelige Frankrig, mellem april og maj, for at få det maximale udbytte af sollys. Høsten finder sted i slutningen af August eller i starten af september. Alt høst forgår om natten for at druerne er så afkølet som muligt ( dette er af respekt for naturen) for ikke at bruge energi på nedkøling. Høsten sorteres direkte i marken, stilk og andet affald kasseres. Winemakeren Fabrice Arcari følger vinene fra høst, vinfremstillingsprocessen med regelmæssige kvalitetsanalyser samt smagsprøver.

Alle Fabrice Arcari vine bliver fremstillet traditionelt i temperaturstyret kar af rustfri stål.

Hvis du ønsker at vide mere om Chateau de la Galiniére kan du klikke her.