Chateau Teyssier, Saint-Émilion, Bordeaux

349,00 kr.

Type: hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Château Teyssier
Årgang: 2018
Land: Frankrig
Område: Saint-Émilion Grand Cru
Druesorter: Cabernet Franc, Merlot
Alc %: 12,5 %
Anbefalet til: Oksekød, Lammekød, Vildt (rådyr, hjort), Fjerkræ

*Leveres i 6 stk. trækasse.

Ved køb af 6 flasker er prisen 299 kr. pr flaske.

Teyssiers Visitkort

Jonathan Maltus er englænder, og en fantastisk winemaker som er fuldstændig kompromisløs. Han laver super vine i Napa Vallee, hvor han køber druer fra de allerbedste marker, og laver vinene på en lille vingård. Derudover er han medejer af vingården Ch. Teyssier i St. Emilion. En vingård han købte i 1994 – det vi i Danmark kalder et håndværkertilbud. Her hørte der et markstykke til, Vieux Chateau Mazerat, som skulle være en mark beplantet med Merlot. Denne mark ligger lige i smørhullet af alle de store huse fra St. Emilion, og her så han en mulighed. Efter første høst var der noget galt, og Maltus gik hele marken igennem. Det viste sig, at 85% af marken var beplantet med Cabernet Franc – en drue som normalt fylder 10-15% i de forskellige Bordeaux vine… Han arbejdede hårdt videre og lavede vinen Le Dome, som nu er en international kendt vin, som flere gange har fået 100 Point. Lige nu er de i gang med at bygge et vineri som kun skal lave Le Dome, så den kan komme i Grand Cru klasse. Men Ch. Teyssier er huset visitkort og har en lækker urtet stil, let krydret frugt, hint af tobak og cedertræ. En virkelig lækker vin, hvor man endnu engang lige skal huske at give den noget luft, før den nyders. Kraftige retter vil være at fortrække.

Chateau Teyssier Historie

Vinslottet Teyssier kan dateres helt tilbage fra starten af 1700 tallet. Det skal dog lige siges at da Jonathan og Lyn Maltus erhvervede sig slottet tilbage i 1994 var hele grunden og slottet i virkelig dårlig stand. Med deres små 5 Hektar misrøgtede vinstokker var der nok at gå i gang med. Det gjorde de i den grad arbejdshandskerne blev taget på og de ejer i dag 50 hektar tilplantet vinmarker på noget af Saint Emilions bedste Cru Classés område. I harmoni med forbedring af vinstokkene har Teyssier slottet også fået en opgradering, alt er blevet moderniseret. Slottet, vinmarkerne, kælderen og hele indstillingen til at lave vin. Derfor er man ikke i tvivl om Teyssier er med i forreste række, når vi taler om de nye og moderne vine fra Saint Emilion. Chateau Teyssier stil er at kun det bedste kan bruges og kvalitet er alt afgørende. Med andre ord er Teyssier den perfekte kombination af det bedste fra det traditionelle Europa og det ypperste fra den eksperimenterende nye verden.

Jonathan Maltus

Jonathan Maltus, vin filosofi kan man dele op i to den første er at gøre tingende anderledes den anden er at gøre tingene bedre. Da Jonathan Maltus ankom til Saint Emilion i 1990erne, brød han de klassiske Bordeaux reglementer, og fik lyn hurtigt et ryg for at være i stand til at producere anderledes vin i topkvalitet der lige så succesfuldt skiller sig ud for at være unikke. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring. Man kan sige bedst af alt om Jonathan Maltus han elsker det, han gør, passion for vinfremstilling er roden til hans succes og ekspertisen hos ham og hans team vises stolt i hver flaske.

Hvis du ønsker mere vinden kan du klikke her.