City of London No. 1 Dry Gin

379,00 DKK

Destilleri: City of London Distillery
Volume: 70 cl.
Alc %: 40,3%
Anbefalet dertil: Fever-Tree Mediteranean Tonic & 1 skive agurk

Ikke på lager

Første gin fra City of London

City of London No. 1 Dry Gin er et glimrende eksempel på en klassisk dry gin efter den gamle metode. I smagen finder man syrlige noter af både frisk grape, citron og appelsin, som er i god balance med enebær, lakridsrod samt koriander. Eftersmagen er lang og med citrusnoter.

Dette er City of Londons første gin i sortiment – som blev lanceret i 2012, og designet af Master-Distiller Jonathan Clark. Dette var destilleriets startskud, og sidenhen har de formået at skabe sig et brand.

Historien om City of London Distillery

City of London har en lang og rig historie, som stammer helt tilbage fra gin-epidemien i det 18. århundrede, hvor der var destillerier og gin shops på hvert gadehjørne i byen. Da epidemien sluttede var der få destillerier som overlevede, og i næsten 200 år var der ikke et eneste i byen – Lige indtil at City of London Distillery slog dørene op i 2012.

Igennem de 200 år var destilleringsteknikkerne markant forbedret, og ginnerne blev mere raffineret, og fik tilført mere smag. London Dry Gin er den mest populære og velkendte gintype – sidenhen er der blevet fremstillet små-batch fra mikrodestillerier, som bragte variation og mere interesse til gin.

City of Londons første gin, var en klassisk London Dry Gin. Kort efter udvidede de deres sortiment med Square Mile ginnen, og sidenhen er der både kommet en Sloe gin, Old Tom gin, Christopher Wren gin og mange andre spændende gins.

I 2016 udvidede de deres produktionsanlæg med en 500L pot, som blev lanceret i forbindelse med Dronning Elizabeths 90-års fødselsdag.

Destilleriets målsætning har altid været at bringe og vedligeholde arven om Londons ginproduktion, men på en nymoderne måde.