City of London Old Tom Gin

449,00 DKK

Destilleri: City of London Distillery
Volume: 70 cl.
Alc %: 43,3%
Anbefalet dertil: Fever-Tree Mediteranean Tonic

Ikke på lager

Klassisk Old Tom Gin

City of Londons Old Tom gin er velafbalanceret gin, med sødme fra både appelsin og kanel, og undertoner af krydderier. Den er destilleret på enebær, korianderfrø, angelica, orris, citron- og appelsinskal samt kanel. I næsten fremkommer en lidt skarp duft af alkohol, enebær samt aromatiske krydderier – ikke mindst appelsin.

Gin-typen old tom er en ældre type end London Dry Gin, og var et svar på, at der i de private hjem i London blev produceret en dårlig kvalitet af alkohol. Både sukker og stærke botanicals blev tilsat for at gøre det mere velsmagende, og for at skjule den grimme smag. Prøv den med Fever-Tree Mediteranean Tonic eller Fever-Tree Refreshingly Light Indian Tonic.

Historien om City of London Distillery

City of London har en lang og rig historie, som stammer helt tilbage fra gin-epidemien i det 18. århundrede, hvor der var destillerier og gin shops på hvert gadehjørne i byen. Da epidemien sluttede var der få destillerier som overlevede, og i næsten 200 år var der ikke et eneste i byen – Lige indtil at City of London Distillery slog dørene op i 2012.

Igennem de 200 år var destilleringsteknikkerne markant forbedret, og ginnerne blev mere raffineret, og fik tilført mere smag. London Dry Gin er den mest populære og velkendte gintype – sidenhen er der blevet fremstillet små-batch fra mikrodestillerier, som bragte variation og mere interesse til gin.

City of Londons første gin, var en klassisk London Dry Gin. Kort efter udvidede de deres sortiment med Square Mile ginnen, og sidenhen er der både kommet en Sloe gin, Old Tom gin, Christopher Wren gin og mange andre spændende gins.

I 2016 udvidede de deres produktionsanlæg med en 500L pot, som blev lanceret i forbindelse med Dronning Elizabeths 90-års fødselsdag.

Destilleriets målsætning har altid været at bringe og vedligeholde arven om Londons ginproduktion, men på en nymoderne måde.