Domaine Begude Chardonnay

149,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl
Producent: Begude
Land: Frankrig
Område: Limoux
Druesorter: Chardonnay
Alc %: 12,5 %
Anbefalet til: Skaldyr, fed fisk & kylling.

*Ved køb af min. 6 flasker kun 119 kr. pr. flaske.

Fransk hvidvin

Begude Chardonnay er en fransk hvidvin, som bringer nuancer frem af citrusfrugter og grønne æbler, som matcher kolde let fede retter rigtig godt. Smagen leder ens tænker hen af æbler, pærer og en let røget karakter i eftersmagen.

Historien om Domaine Begude

Domaine Begude blev opført i slutning af 1600-tallet, i det lille område kaldet Lagueduc, og har de seneste 300 år produceret høj og sprøde kvalitetsvine. Hus et er beliggende i 320 meters højde, fra foden af Pyrenæerne. Dette giver dem mulighed for at producere vin i cold-climate stilen, som tilfører lækker smørfedme, mineralitet og oversøiske frugtnoter. Dette giver også et lavere udbytte – under 20 hl/ha, for de enkelte vines vedkommende. Alt i alt giver det en større intensitet i hver enkelt vindrue.

Denne lille vingård Begude ligger i det smukke Frankrig råder over 29 hektar, drives i dag af et engelsk ægtepar Catherine og James Kinglake. De har et enormt fokus på økologi og limoux meget unikke terroir.

Denne specielle terroir-type består af rød jord, klipper og højt kalk indhold, som tilfører nogle unik smagsnuancer, som Mrs .og Mr. Kingklake vælger at værne meget højt om. Derfor er alt Begudes måde at producere på både biodynamisk og økologisk – for at beskytte denne jord.

Domaine Begude bestræber sig på økologien, så deres gødning er kun fåregødning – og de håndplukker også selv deres druer. Der bliver derfor ikke tilført nogle pesticider.

Historien i Limoux påstår at, der var en Benediktiner Munk der i år 1531 opdagede omdannelsen af stille vin til mousserende – længe før Dom Perignoin.

En lille skrivelse fra den anderkendte vinanmelder Robert Parker – ”Fulstændig forførende, fuld af blomster, citrus, frugt fra haven og mandel. En frodihed af tekstur, uden at friskheden går tabt. En udpræget mineralitet, der ville være værdi til en Chabilis – til det tredobblte”.

Hvis du ønsker mere viden om Domaine Begude og deres biodynamiske / økologiske univers, så kan du læse det lige her.