Domaine des Féraud, Rose

139,00 DKK

Type: Rose
Volume: 75 cl.
Producent: Domaine des Férauds
Land: Frankrig
Område: Provence
Druesorter: 53% Cinsault, 23% Cabernet Sauvignon, 15% Grenache, 2% Syrah, 7% Rolle
Alc %: 13%
Anbefalet til: fisketapas, salater med lidt saltede elementer i og til grillet hvid fisk..

ved køb af 6 flasker er prisen  109 kr. pr flaske

Des Feraud Rose

Selvom der findes meget godt Rosèvin rundt omkring, så er det altså stadig Provence, som styrer. En mineralsk middelhavsvin, med noter af stenfrugt og citrus. En eftersmag af lidt umodne bær som prikker lidt på tungen. En fantastisk vin lavet på 53% Cinsault, 23% Cabernet Sauvignon, 15% Grenache, 2% Syrah, 7% Rolle druer fra Massif des Maures – som er en lille bjergkæde mellem Fréjus og Hyères, der strækker sig fra sletten af Maures de Le Luc i Provence til Vidauban.

Domaine des Férauds er økologisk.

Domaine des Féraud Historie

Historien startede for mere end 100år siden da Domaine des Férauds land var ejet af Domaine de Peissonnel. Der vides ikke hvornår de første vinstokke blev plantet. Alt de ved er, at Rival-familien, dengang ejede og startede deres projekt med ideelle betingelser for at dyrke vine af elegante og kvalitets karakter. Et par årtier før de blev officielt godkendt til i Côtes de Provence betegnelsen i 1977, valgte familien at plante druesorter som er kendt i Rhônedalen og Bordeaux-regionen: Syrah, Semillon og Cabernet Sauvignon. De havde åbenbart kendt til klimaets og jordforholdene med masser af sten og sand. Dette giver ideelle betingelser for vine med karakter og frisk elegance. Det betyder de har nogle af de ældste stokke af de druesorter i Provance.

Da Rival familien forlod godset, blev de 150 hektar delt mellem Domaine Peissonnel, administreret af Pierre Lemaître, og Domaine des Féraud under ledelse af Bernard Laudon. Domaine des Férauds 86 hektar skylder deres navn Puits de Féraud, et fredet kulturarv fra det 18. århundrede. I midten af ​​1980’erne erhvervede en industriist det. Han holdt Bernard Laudon som ejendomsleder og sidstnævnte vandt adskillige internationale priser for sine vine.

På sin 50 års fødselsdag lovede Dr. Marcus Conrad, at han ville opfylde sin drøm om at eje en vingård i Provence. 2 år senere (2011) købte han sammen med sin familie vingården Domaine des Féraud. Hans kærlighed til Provence går mange år tilbage: havet, lyset, kulturen, landet og ikke mindst middelhavskøkkenet og rosévinen.

Vingården de overtog fra Louis Fourniers arvinger er på 35 hektar. En del af familien lægger navn til deres vine. Nemlig børnene Carlotta, Emilia og Roberta og hans kone Annerose.

Læs mere om vingården, ve at klikke her