Domaine Fagot Bourgogne Rosé

169,00 kr.

Type: Rosé
Volume: 75 cl.
Producent: Fagot
Årgang: 2018
Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Druesorter: Pinot Noir & Aligote
Alc %: 12 %
Anbefalet til: Aperitif, lette svineretter, Antipasti

*Ved køb af min. 6 flasker kun 139 kr. pr. flaske.

Ikke på lager

Fagot Bourgogne Rose

Smukt dæmpet lyserød glas, hvor næsen giver klassiske Bourgogne noter af friske røde bær. Mundfølelsen er sprød samt mineralsk givet af den bløde Pinot-Noir samt en lille tendens til tanniner som får vinen til at kunne bære mad elegant finish med de berømte noter af jordbær samt terrior. Den er ideel at servere som aperitif, antipatasi retter eller en lækker ret med svinekød. Bør serveres let afkølet

Fagot familien

Siden 1860 har Fagot-familien boet omkring Chassagne-Montrachet i Corpeau. Familien har vin i deres årer. I dag er det 3. generation Jean-Charles Fagot som dyrker vin i området Chassagne-Montrachet. Han har fulgt i sine forældres fodspor, hvorfor han også har gået på Lycee Viticole de Beaune, som er en prestigefuld vinskole. Han har også haft en musikalsk karriere, og har b.la. indspillet plader i Los Angeles. Han vendte tilbage til Frankrig i 90’erne og overtog domænet fra sin fader, og grundlagde samtidig restauranten ”Auberge de Vieux Vigneron”.

Jorden dyrkes efter bæredygtige principper (lutte raisonée), og Fagots vine vinificeres traditionelt, naturligt og med 12 – 14 måneders lagring på fad i kælderen.

For at kalde en hvidvin fra Bourgogne, så skal den bære appellationen Bourgogne, hvilket vil sige, at den skal laves på Chardonnay-druen, men i distriktet dyrker man faktisk en anden dure; Aligoté. Denne drue udgør kun 6% af det beplantet areal for hvidvine, og blev førhen altid betragtet som Chardonnay-druens lillebror. Det har dog senere vist sig, at man også kan lave store vine. På Aligoté-druen. Jean Charles Fagot har forsøgt, og det vurderes til mere end bare et godt forsøg.