Domaine Fagot Puligny Montrachet

579,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Domaine Fagot
Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Alc %: 13 %
Anbefalet til: Hvid fisk, skaldyr, sushi, pastaretter og milde oste. .

*Ved køb af 2 stk. er prisen 500 kr. pr. stk.

Ikke på lager

Hvid Bourgogne

Puligny-Montrachet er en by som har beliggenhed i Cote de Beaunem i Bourgogne, som har sin egen kommune appellation, og huser ikke mindre end fire Grand Cru og 17 Premier Cru parceller. Byen som før 1879 blot blev kaldt for Puligny, blev omdøbt til Puligny-Montrachet for ligesom at hædre den ikoniske Grand Cru mark ”Le Montrachet”.

Denne Fagot Puligny-Montrachet Blanc er lavet på 100% Chardonnay-druen, og der produceres kun 900 flasker årligt. Vinstokkene er over 40 år gamle, og vokser på en 5 hektar parcel med en jordbund som er præget af ler og kalk. Druerne høstes manuelt, og fermenteeres med naturligt gær under gode og kontrollret temperaturforhold.

I duften fremkommer der nuancer af ananas, honning og smør, hvilket man også kan fornemme i smagen. Der er en god fedme og syre i hvidvinen, som gør at den er god til fed frisk, pastaretter, skaldyr og milde oste.

Denne bourgogne har fået 90 point af den anerkendte vinanmelder Robert Parker. Læs mere om ham her.

Fagot familien

Siden 1860 har Fagot-familien boet omkring Chassagne-Montrachet i Corpeau. Familien har vin i deres årer. I dag er det 3. generation Jean-Charles Fagot som dyrker vin i området Chassagne-Montrachet. Han har fulgt i sine forældres fodspor, hvorfor han også har gået på Lycee Viticole de Beaune, som er en prestigefuld vinskole. Han har også haft en musikalsk karriere, og har b.la. indspillet plader i Los Angeles. Han vendte tilbage til Frankrig i 90’erne og overtog domænet fra sin fader, og grundlagde samtidig restauranten ”Auberge de Vieux Vigneron”.

Jorden dyrkes efter bæredygtige principper (lutte raisonée), og Fagots vine vinificeres traditionelt, naturligt og med 12 – 14 måneders lagring på fad i kælderen.

For at kalde en hvidvin fra Bourgogne, så skal den bære appellationen Bourgogne, hvilket vil sige, at den skal laves på Chardonnay-druen, men i distriktet dyrker man faktisk en anden dure; Aligoté. Denne drue udgør kun 6% af det beplantet areal for hvidvine, og blev førhen altid betragtet som Chardonnay-druens lillebror. Det har dog senere vist sig, at man også kan lave store vine. På Aligoté-druen. Jean Charles Fagot har forsøgt, og det vurderes til mere end bare et godt forsøg.