Gold of Mauritius 5 Solera

429,00 DKK

Rommen kommer fra den lille ø Mauritius i det Indiske Ocean. Øen ligger lidt længere ude fra Afrika end Madagaskar, og har et areal på ca. 1.900 km². (Lolland og Falster 1.780km2).

Produktdata

Varenummer rom04068
Alkoholprocent 40.00
Volume 0.70
Oprindelsesland Mauritius
Kategori:

Beskrivelse

Her er en rom der ikke kommer fra Caribien.

Øen har været kendt af araberne siden 900-tallet, men det var portugiserne, der kom som de første europæere til øen i 1505. Hollænderne koloniserede øen i 1638, og de opkaldte øen efter prins Morits af Nassau. Hollænderne drog fra øen nogle årtier senere. I 1700-tallet var øen under fransk kontrol. Franskmændene indførte de første sorte slaver til at producere sukker fra sukkerrør.

I 1810 indtog Storbritannien øen i forbindelse med Napoleonskrigene. Øen blev britisk, og briterne beholdt kontrollen frem til uafhængigheden i 1968.

Der er flere rom destillerier på Mauritius. Nogle producerer rommen på baggrund af frisk sukkerrørssaft, også kaldet Rhum Agricole, og andre anvender affaldsproduktet fra rørsukker, som kaldes melasse baseret rom.

”Gold of Mauritius 5 Solera” er lavet af en blanding af rom fra Medine Distillery og Grays/New Grove destilleri. Der er kun brugt melasse baseret rom til blandingen.

Rommen er lageret således:

1 år i ex Bourbon fade fra USA.

3 år i helt nye amerikanske egetræsfade (virgin oak).

1 år i brugte portvinsfade fra Portugal.