Grahams Blend No. 5 White Port

229,00 DKK

Type: Portvin
Volume: 75 cl
Producent: Graham
Land / område: Portugal // Douro
Alc %: 19 %

Ikke på lager

 

White Port fra Grahams

Denne Grahams Blend NO. 5 er produceret med det i baghovedet, at den skal være så frisk så muligt! Den bør drikkes så ung, som muligt.. Den er lavet på Moscatel Gallego & Malvasia Fina, hvilket resulterer i en frisk og aromatisk portvin, med masser af sødme, og noter af blomster. Den føles mellemtør, og er designet til en Port Tonic, som er en ideel sommerdrink.

Serveringsforslag:

1 del    Grahams Blend No. 5 White Port

2 dele Fever-Tree Mediteranean Tonic Water

Historien om Grahams

En ung skotte ved navn, Andrew James Symington blev i 1882 ansat ved Grahms – men drog dog efter nogle år videre ud i portvinsverden. Men i 1970, da Grahams have finansielle problemer, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejeligheden, og købte huset. I dag er Symington-familien et stort navn indenfor portvinsverdenen, og ejer nogle af verdens bedste portvins huse.

Grahams er i dag kendt for at have et stort udvalg af lækre, kvalitets portvine. De har holdt fast i nogle af de helt gamle traditionelle metoder, hvor druerne ligger i åbne, lave kar – de såkaldte lagares, mens medarbejderne træder med bare tæer på de friske druer.

Graham ejer fem bjergrige vinmarker i forskellige egne af Dourodalen – alle sammen med den bedste kvalifikation, nemlig A. For at bibeholde den oprindelige, vilde flora, er den blevet bevaret næsten helt uforstyrret – nemlig en tilgang, som Grahams’ er overbeviste om, at det bidrager til et mere komplekst og smagfuldt udtryk.

Dourodalen er måske verdens mest udfordrende terroir, og det bjergrige terræn, med stejle dale sikrer små mikroklimaer, som tilfører kompleksitet og balance til vinene. Om vinteren falder temperaturen til frysepunktet i Dourodalen, og om sommeren stiger den som regel til over 35 grader. Hvis du vil læse mere om Graham’s så klik her.

Robert Parkers udmelding om Graham’s “The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era”.