Grahams Six Grapes Reserve Port

179,00 DKK

Type: Portvin
Volume: 75 cl
Producent: Graham
Land / område: Portugal // Douro
Alc %: 20 %
Anbefalet til: Søde desserter, is eller bløde oste.

Graham’s Six Grapes Reserve Ruby

Delikat og fyldig portvin fra Grahams, som er produceret samme sted som deres Vintage Port, hvorfor stilen på denne portvin er tæt på vintage. Denne har dog lagret længere på egetræsfade, som har været med til at gøre den mere blid i smagen. Dens smag er meget frugtrig, og gør den til en utrolig tiltrækkende portvin, som er perfekt til søde desserter, is eller bløde oste.

 

Historien om Grahams

En ung skotte ved navn, Andrew James Symington blev i 1882 ansat ved Grahms – men drog dog efter nogle år videre ud i portvinsverden. Men i 1970, da Grahams have finansielle problemer, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejeligheden, og købte huset. I dag er Symington-familien et stort navn indenfor portvinsverdenen, og ejer nogle af verdens bedste portvins huse.

Grahams er i dag kendt for at have et stort udvalg af lækre, kvalitets portvine. De har holdt fast i nogle af de helt gamle traditionelle metoder, hvor druerne ligger i åbne, lave kar – de såkaldte lagares, mens medarbejderne træder med bare tæer på de friske druer.

Graham ejer fem bjergrige vinmarker i forskellige egne af Dourodalen – alle sammen med den bedste kvalifikation, nemlig A. For at bibeholde den oprindelige, vilde flora, er den blevet bevaret næsten helt uforstyrret – nemlig en tilgang, som Grahams’ er overbeviste om, at det bidrager til et mere komplekst og smagfuldt udtryk.

Dourodalen er måske verdens mest udfordrende terroir, og det bjergrige terræn, med stejle dale sikrer små mikroklimaer, som tilfører kompleksitet og balance til vinene. Om vinteren falder temperaturen til frysepunktet i Dourodalen, og om sommeren stiger den som regel til over 35 grader. Hvis du vil læse mere om Graham’s så klik her.

Robert Parkers udmelding om Graham’s “The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era”.