Hofstätter Meczan Pinot Nero

175,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Hofstätter
Årgang: 2016
Land: Italien
Område: Alto Adige
Druesorter: Pinot Nero
Alc %: 12,5 %
Anbefalet til: Antipasti, Pasta, Kalv og bløde Oste.

Ved køb af min. 6 flasker kun 150 kr. pr. flaske.

Pinot Nero Meczan DOC Hofstätter

Denne Pinot Nero har en let sprudlende karakter af søde skovbær, en sommerlig led- og friskhed! I næsen finder man noter af blomster, skov og bær. Smagen bærer præg af vinens mineralitet, som kombineres med en flot syre og frugt.

 

Om Hofstätter

I 1907 grundlagde Joseph Hofstätter ejendommen, som i dag drives af Martin Foradori Hofsätter. Ejendommen råder over ca. 50 ha vinmarker, som er placeret i Alpe-regionen Alto Adige eller Sydtyrol. De fleste marker er bjergmarker, og ligger mellem 250 og 800 meter over havet, på både den østlige og vestlige side af Adige-floden. Dette giver en stor diversifikation i mesoklimaer, som tillader Hofstätter-familien at dyrke ikke bare nogle forskellige druesorter, men også at producere nogle af regionens allerbedste topvine, fra enkeltmarker, som har den anderkendte status ”Vigna” – svarnede til ca. det samme som det franske ”Cru”.
Hofstätter er specielt kendt for deres kvalitetsproduktion i almindelighed – især for vin på Pinot Nero, Pinot Bianco samt den lokale Lagrein Dunkel, som giver en mørk, fyldig og krydret vin, med en masse saft. Pinot Nero blev først introduceret i Alto Aige for over ca. 160 år siden af Cavaliere Ludwig Barth von Barthenau, hvorfor Hofstätters topvingård i Mazon er opkaldt efter ham. Denne gård ligger på den østlige side af Adige dalen, hvor der her fremstilles en af Italiens fineste vine på Pinot Nero.