Kendall Jackson, Vintner's Reserve Pinot Noir

229,00 DKK

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Kendall Jackson
Land: USA
Område: Californien
Druesorter: 100% Pinot Noir
Alc %: 13,5 %
Anbefalet til: Okse, kalv, vildt & fjerkræ

Oversøisk Pinot Noir

Kendall Jacksons svar på en harmonisk og komplet velafbalanceret Pinot Noir, som har lagret på egetræsfade, hvorfor dens flotte granatrøde farve forekommer. I duften finde man frugtige noter af kirsebær, jordbær og hindbær, med et strejf af cola og milde krydderier. I smagen får man et indtryk af en intens og fyldig frugtsmag, som er afstemt med en perfekt mængde krydderi og vanilje.

 

Om Kandell Jackson

I 1974 købe Jess Jackson en 80 hektar pære og valnødsplantage i Lake County, lige nord for Napa Vally. Han valgte at genplante det med Chardonnay vinstokke. I 1982 satte Jess og familien sig for at fremstille en premium californisk vin, til overkommelige penge. Det var også i dette år, hvor udviklingen af ”Vintner’s Reserve Chardonnay” fandt sted. Allerede i 1983 hev Jess en aftale i hus, og solgte sin første Vintner’s Reserve Chardonnay i Oyster Bar på Grand Central Station. Senere samme år vandt han også sin første Platinum Award ved The American Wine Competition – hvilket betød, at Kendall Jackson officielt var på kortet! I 1986 udgav Jess en fantastisk fin samling under Kendall-Jackson brandet, nemlig Grand Reserve samlingen, som er lavet på druer, som dyrkes langs Californiens kølige kystappeller.

Jess Jackson købte i 1995 Gauer Ranch som rådte over hele 5.000 hektar, med beliggenhed langs Mayacamas bjerget i Alexander Valley. Han omdøbte det Alexander Mountain Estate (AME), og insisterede på, at alle de eftertragtede druer skulle dyrkes med ekstra omhu. Den gennemsnitlige drue berøres ca. 12 gange i vækstsæsonen, hvor AME-druerne i gennemsnit får dobbelt så meget opmærksomhed. Omkring marts 1997 blev Randy Ullom udnævnt til Winemaster for Kendall-Jackson Winery, en titel som han stadig har den dag i dag. Han har et enormt engagement og passion i Kendall-Jacksons vinalvs- og vinfremstillingsprogrammer.

Hvert år ærer redaktørerne fra Wine Enthusiast de personer og virksomheder, som har opnået en fremragende præstation i vin- og drikkevarer verdenen, med den prestigefyldte Lifetime Achivement Award. Jess Jackson har været meget æreret, da han er en af de første og største vinproducenter, som introducerede Amerika til enkelt drue vine, som ikke kun var med til at øge offentlighedens forståelse, men også påskønnelse af vin.

Blandt hans store præstationer var Jess Jackson en af de første og største vinproducenter, der introducerede Amerika til sort-specifik vin, hvilket ikke kun øgede offentlighedens forståelse og påskønnelse af vin, men også gjorde den overkommelig. Jess Jackson sov ind i 2011, og Kendall-Jackson Winery har siden hen været drevet af Rick Tigner. Vineriet har siden hen vundet mange priser verden over, for deres utrolig omhyggelige arbejde i markerne samt i kælderen.

Hvis du vil læse mere om Kendall-Jackson, kan du gøre det her.