Livon Villa Chiópris- Pinot Grigio

109,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Villa Chiopris
Land: Italien
Område: Friuli
Alc %: 12,5%

Anbefales til: Forretter af fisk & tapas

Ved køb af min. 6 flasker kun 89 kr. pr. flaske.

Villa Chiopris

Villa Chiopris fra Friuli lyser i en halmgul lys farve i glasset. I næsen udfoldes blomster samt intense, tropiske duftnoter. I ganen fyldig harmonisk og tør afslutning af delikate bitre mandelnoter. Denne hvidvin går især godt med forretter af fisk og tapas anretninger.

Livons Historie

Det var en stor succes i begyndelsen af firserne da Dorinos to sønner, Valeno & Tonino kom ind i vinproduktionen. De besluttede dengang at lave to forskellige strategier, hvor af den ene var at opretholde en enorm høj kvalitet i deres vine og marker. Cru – vinene, er en begrænset produktion fra særlige velegnet vinmarker  og hvor winemaking / vinfremstillingens proces er nøje udvalgt samt kalkuleret til at være det bedste. Den anden produktion der også kaldes classici er en vinlinje, hvor de har haft i tankerne at der skulle producere større mængder og vinene skulle virke mere prisvendelige. De vin produktions principper de to brødre har udarbejdet, har givet nogle høje kvalitets resultater såsom at reducere udbytte pr. Hektar og udføre kortere beskæring, øge tætheden af vinstokke i markerne. Til sidst i deres stradagi blev det til to vingårde hvoraf den ene er kendt som Masarotte der hvor alle Cru hvidvinene bliver lageret i barriques. Hvor alle rødvinene bliver lageret i Vencó og er forbeholdt lageringen i egetønder og barriques.

Der gik et lille årti efter de to brødre Valeno & Tonino havde overtaget Livon, de skulle lige finjusterer deres stradegier og bevise de var værdige efterfølger af deres far. Livon familien erkendte, at det var ekstremt vigtigt at forblive konkurrence dygtig på det hurtigskiftende og stadig udviklende vinmarkedet. Dette resulterede i opkøbte tre nye ejendomme, hvoraf de to af dem er beliggende i Friuli nemmelig Villa Chiopris og Tanuta Roncalto. Den sidste ejendom ligger i Chanti Classico området i Toscana og hedder Borgo Salention.

Chiopris

Chiopris er beliggende i Grav del Friuli området, det strækker sig ved floden af Collio bakkerne hvor grus og sand er en stor del af grundlaget i jorden. Jordens grus overflade er grunden til der er store temperatursvingninger mellem dag og nat. Disse svingninger resultere i fantastiske vine med en høj aromatik.

Hvis du ønsker at vide mere om Livon kan du klikke her