Margués de la Concordia – Semi-Seco

125,00 kr.

Type: Cava, Mousserende vin
Volume: 75 cl.
Producent: Margués de la Concordia
Land: Spanien
Område: Penedes
Druesorter: 70% Monastrell & 30% Pinot Noir.
Alc %: 11,5
Anbefalet til: Bryllupskage, is & frugt desserter eller til ostebordet.

Selección Especial Semi-Seco

Semi-seco er en spansk cava, som har en flot sødmefuld smag. Boblerne er føles læskende og cremet. En super god ledsager til bryllupskage, is og frugt desserter eller som supplement til ostebordet. Druesammensætningen er på 70% Monastrell & 30% Pinot Noir.

Margues de la Concordia

Federico Paternita grundlage i 1896 huset. Dengang var filosofien at lave fremragenden Cava. Det er nu lykkedes dem i mere end 120 år at fremstille høj kvalitet af Cava. Idag er alle vinene skabt af Maestro Olive, som er en ikke mindre end en fantastisk vinemager. Alle deres Cavaer er lavet efter den strenge metode traditionel ( champagne metoden) og er lagret dybt i kælderen altså 30 meter ned. Standarten er høj og Reserva samt Gran Resava bliver kun frigivet i de bedste årgange. Laringen forgår med et stort spil da de yngste ligger i 15 måneder men de ældste ikke mindre end i 48 måneder. Dette hus er stadig familie ejet efter de 120 år, og har stadig filosofien at lave fremragenden Cava.

Området

Katalonien er regionen, hvor man laver de skønne Cava`er. Her finder man et unikt lille område, som hedder Penedes, hvor 95% af alt Cava laves. Cava må dog også gerne laves andre steder i Spanien, men det bedste kommer fra Penedes, som er et spændende område, fordi det strækker sig over 50 km, op til de kalkholdige bjergskråninger. Landskabet som skifter meget i højde, gør at man mange steder har en køligere temperatur, som er med til at give vinene en lækker sprød syre, især til de gode Cava vine. Ud over at Katalonien er kendt for sine mousserende vine, er det også hjemstedet for et af de helt store navne i fodbold, nemlig Barcelona.

Prisvindere

Maestro Olive har vundet alt hvad der er hver at vinde i konkurrencer med Cava verden over. Hans innovative tankegang føre kun huset frem et eksempel var han den første til at producere rose Cava til eksport. Disse priser har gjort Maestro Olive til en af de mest velanskrevne vinemaker.