Matteo Correggia, Barbera d’ Alba

149,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Matteo Correggi
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 100% på Barbera
Alc %: 14%
Anbefalet til: Antipasti retter

Ved køb af minimum 6stk er prisen 125 pr. flaske

Matteo Correggia

Denne frugtdrevne Barbera d’Alba, er en vin der beviser, hvad den sandholdige jord i Roero giver. Denne rødvin har en skøn ekspressive parfume af stor egen karakter. Den er spring fuld af velsmag samt syre, som giver en god velafbalanceret vin – kombineret med dens lave tanninindhold. Denne vin er lang mere end blot en dagligdagsvin – den har en fantastisk karakter, som er med til at udfordre samt bevæge ens sanser.. Klassiske Barbera som er rig på frugt, har typisk en fast plads i det lokale køkken, hvor vinen performer sig godt. Vinhuset Correggia foreslår, at man prøver denne vin til antipasti retter.

 

Historien om Matteo Correggia

I 1985 overtog den unge Matteo Correggia ejendommen i Canale, Roero. Han er 5. generation i familien, som ejer og driver vingården. I 1987 skate der en overgang fra anonym dureleverandør til selvstændige vinproducenter. Det var også her hvor Matteo Correggia flaskede sin første årgang under sit eget navn. Ved hjælp og inspiration fra Elio Altare, indførte Matteo helt nye dyrkningsmetoder samt teknologi – og her viste et sig hurtigt, at Matteo var en super talentfuld viticoltore samt vinmager. I Canale området er jord meget rig på sand. Det er her hvor Matteo skaber de mesterlige enkeltmars-vine Barbera d’ Alba Bricco Marun samt Nebbiolo d’ Alba Val dei Preti. Disse vine skubbe om nogen grænserne for hvad der anses for muligt i Roero. Den første Roero Róche d’Ampsej blev produceret i 1996, og er en særdeles ambitiøs vin lavet på Nebbiolo-druen. I 2001 gik Matteo Correggi bort under tragiske omstændigheder, hvorfor ejendommen i dag ejes og drives videre af hans enke Ornella. Hun driver i dag vingård i Matteos ånd, hvor hun bliver assisteres af vinmagere Luca Rostagno, og den ældste søn Giovanni Correeggia, som er uddannet fra ønologskolen i Alba.

I dag råder familien over 20 ha vinmarker, hvor der årligt bliver produceret i omegnen af 130.000 flakser. Deres landbrug beskrives som naturligt samt bære dygtigt når det er muligt, hvorfor det også er karakteriseret som økologisk.