Rum Nation – Barbados 10 år

390,00 DKK

Udseende
Klar orange

Duft
Let og frisk. Mint, medicinske urter og friskslået hø, med en delikat sødme.

Smag
Samme oplevelse som med duften. Dejlig balance mellem urter og sødme, grønne blade og mint. Ligeså forfriskende, som den grønne the, der serveres i Nord Afrika til dessert. Blød og rund.

Eftersmag
Friskheden af mint bliver hængende på tungen og lokker til endnu en tår.

Kommentar
En let og sommerlig rom, som er meget let at drikke. Med sine urter lægger den sig et perfekt sted midt mellem agricole rommens tørre stil, og den mere sødmefulde spanske rom-stil.

Produktdata

Varenummer rom03574
Alkoholprocent 40.00
Volume 0.70
Oprindelsesland Barbados
Kategori:

Beskrivelse

En rom fundet af den Italienske rom-købmand Fabio Rossi. Denne gang har han været i det Caribiske land Barbados og fundet denne rom til hans ”Rum Nation” serie.

Traditionelt kalder man Barbados for ”rommens vugge”, da de ældste fortegnelser om rom stammer fra 1640 fra denne ø. På det tidspunkt kaldte man rom for ”Kill devil – dræber djævel” fordi den smagte så forfærdeligt og kun blev drukket af slaver, så de kunne holde deres forfærdelige liv ud. Den fik sit navn ”Rum” fra den lokale dialekt, hvor betegnelsen ” Rumbullion” betyder tumult og slagsmål. Det opstod jo som følge af drikkeriet.

Der er 4 destillerier på Barbados, som alle lave en speciel romstil, som kaldes ”Barbados stil”. Den er opstået fordi de kan lave rom på 2 forskellige destillationssystemer. Den kraftige og aromatiske rom laves på pot still destillationskedler, som vi kender fra whiskyverden. Derudover laves der en mere blid og afrundet rom på mere moderne kolonne destillationsanlæg. Begge typer rom indgår i Barbados rom.

Blandingen og lagringen fremmer noter af karamel, vanilje og som noget særligt for Barbados: kokos.

Denne rom er lagret i de fleste af sine 10 år, i brugte tønder fra den amerikanske Bourbon industri og så de sidste 12 – 18 måneder i tønder, der har været spansk brandy i.

En let og sommerlig rom, som er meget let at drikke. Med sine urter lægger den sig et perfekt sted midt mellem agricole rommens tørre stil, og den mere sødmefulde spanske rom-stil.