Rum Nation – Demerara Solera N.14 – Release 2017

390,00 DKK

Næse
Duften starter med af et hint af røg, som er næsten grill-lignende. Den er ikke så bidende som Jamaica-rommen, men stadig fuld af ester, som den typisk Britisk Navy rom-stil.

Smag
Meget sødere og mere rund end i duften. Næsten som sirup uden dog at være over-sød. Cremet, men også krydret med kanel, orangeskal og sort peber. En levende, blid næsten honningagtig rom.

Eftersmag
Stadig meget cremet, men med krydderierne i baggrunden. Egetræsfad, kaffe, mørk chokolade, lakrids og anisfrø.

Kommentar
En modsætningernes rom, som samtidig med, at den har krydderier, også har et hint af røg og er meget aromatisk. Den er sød, fløjlsblød og har en næsten smørlignende konsistens. En perfekt blanding.

Produktdata

Varenummer rom04194
Alkoholprocent 40.00
Volume 0.70
Oprindelsesland Guyana
Kategori:

Beskrivelse

En rom fundet af den Italienske rom-købmand Fabio Rossi. Denne gang har han været i det sydamerikanske land Guyana og fundet denne rom til hans ”Rum Nation” serie.

De har kun én romfabrik tilbage i landet; nemlig Diamond Distillery. Fabrikken har til gengæld overtaget destillationskedler fra de sidste, nu lukkede, destillerier. Det betyder, at de har 10 forskellige kedler til at lave rom på. Nogle er ikoniske gamle trækedler, med ”Port Morant” kedlen, som den ældste. Kedlen blev bygget i 1732 og laver stadig rom. Af andre berømte kedler er også ”Enmore” kedlen, som er en kolonne lavet i hård regnskovstræ.

Hvilken blanding af kedler der er brugt i denne rom, er en velbevaret hemmelighed, men det er tydeligt, at der er tale om både potstil og kolonnekedel rom.

Blandingen har været lageret i brugte amerikanske Bourbon fade og de sidste 12 måneder i en blanding af sherryfade, der tidligere har indeholdt Olorosso- og Pedro Ximenez sherry.