Rum Nation – Panama rom 18 år Sistema Solera – 2017

499,00 DKK

Næse: Blød, dyb, varm og cremet. Soltørrede rosiner, dadler, kaffe med et vinøst præg.

Smag: Meget sød, men vel-afbalanceret med hjælp fra tannin og et strejf af balsamico. Intens, aromatisk med lakrids, kastanje, tørret blomme, og det typiske præg af melasse med et strejf af vanilje.

Eftersmag: Eftersmagen er mere krydret end smagen. Sort peber, et hint af kanel og bivoks samt tobak. Eftersmagen slutter med melassen fra sukkerrørene

Produktdata

Varenummer rom04284
Alkoholprocent 40.00
Volume 0.70
Oprindelsesland Panama
Kategori:

Beskrivelse

Kommentar: Endnu blødere en den forrige udgave, takket være den perfekte blanding af fadene fra de Cubanske mestrer, som arbejder i Panama.

En rom fundet af den Italienske rom-købmand Fabio Rossi. Denne gang har han været i det mellemamerikanske land Panama og fundet denne rom til hans ”Rum Nation” serie.

Det er ikke beskrevet, hvilket destilleri den kommer fra, men de fleste kendere gætter på Varela Hermanos, som også laver deres egen Abuelo serie.

Denne udgave er en del sødere og rundere med mere vanilje og karamel.

Rommen er lagret og blended efter solera metoden, og der er brugt Ex-Bourbonfade til lagringen. Både fade, der lige er kommet fra USA og nogle, der har være brugt til rom tidligere. Også kaldet ”1st and 2nd fill bourbon casks”.

En del blødere og rundere end sin lillebror på 10 år.