Schneider Gemischter Satz

109,00 DKK

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Schneider
Årgang: 2016
Land: Østrig
Område: Tattenforf
Druesorter: Mix af Bland andet Chardonnay.
Alc %: 12,5 %
Anbefalet til: Antipasti, lette retter, fisk og skaldyr.

*Ved køb af min. 6 flasker kun 89 kr. pr. flaske.

Østrisk hvidvin fra Schneider

Gemischter Satz er et begreb som kommer fra området omkring Wein, hvor man mixer forskellige lokale druer. Vinen har er frisk og blomstrende. Halv tør i smagen med en livlig eftersmag. Den er perfekt til lys fisk og skaldyr.

Om Weingut Schneider

Weingut Schneider er beliggende i Tattendorf syd for Østrig. Dette område minder på mange måder om Bourgogne. Her er klimaet næsten det samme, og jordbundsforholdende ligeså. Vejret er dog mere stabilt i Tattendorf frem for Bourgogne, her med mindre regn – hvorfor det er muligt for Schneider at producere økologisk vin. Det er nemlig ikke så nødvendigt med pesticider, når klimaet forholder sig tørt og lunt. Gemsichter Satz er et fænomenet fra et område omring hovedstaden, Wien. Her laves der hvidvin på flere forskellige druer – hvilket gør sig gældende i denne hvidvin, som er lavet på fire forskellige durer, såsom Chardonnay og Rotgifler.
Tattendorf har altid været kendt som ”the isle of red wine”, hvor ca. 80% af produktionen er domineret af rødvin. Årsagen skyldes typisk det kontinentale klima, og jorden. Hvis man spadserer gennem vinmarkerne, forstår man, at jorden er domineret af grus og kridt. Hvilket er en af de grundlæggende faktorer for udviklingen af deres vinstokke, og har stor indflydelse på vinens karakter. Her holder stenene på varmen, som resulterer i en højere gennemsnitlig jordtemperatur – og en længerevarende genstråling af varme om natten.