Speri Smagekasse

1.435,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 6 x 75 cl.

Smagekasse med 6 fl. vin

Fantastisk smagekasse med 6 flasker vin fra huset Speri. Oplev vinene fra Valpolicella med høj kvalitet i de forskellige vine.

Vine

 

Speri, Valpolicella Calssico

 

En meget nem drikkelig Valpolicella. En vin som de fleste Italiener vil elske at nyde til deres pizza, pasta eller et bord fyldt med skinke, ost, pesto, grillet grøntsager mm.

 

Intens frisk frugt, som tydeligt viser at man her ikke har givet vinen for meget fad, netop for at bibeholde det friske.

 

Speri, Pigaro ripasso

 

Speri`s nyeste mark, som er beliggende 200-300 meter under deres topmark Sant Urbarno. Vinstokkene er mellem 40-50 år gamle og produktionen forholdvis lille. Er man vant til at drikke Ripasso til max 100,- vil Speri føles mere tør. For de laver Ripasso som man gjorde i gamle dage, hvor de var mere tørre og kraftige. Og de presser også kun 1 gang til Ripasso vinen efter Amarone presset, hvor man eller må gøre det 2 gange. Det øger kvaliteten markant. Fantastisk vin til kalv, lam, gris – endda til gode pizza og pasta retter.

 

Speri, Valpolicella Ubano

 

Speri`s svar på hvor god en Valpolicella kan blive. En ren vin med en stærk personlighed der åbner for en intens smags aroma. Dyb og intens med stor kompleksitet og varme toner af frugt, præget af de tre ugers tørring i specielle tørrerum, som druerne har fået.
Skråningen er så stejl, at der er plantet på terrasser. Druerne er 70% Corvina, 20% Rondinella, 5% Molinara og 5% andre; bl.a. den sjældne Oseleta. Lagring forgår i 500 l. Allier fade i 18 mdr. En vin for dem, som holder af smagen og frugtdybden i en god Amarone, men nogle gange ønsker en rankere, knapt så tung madledsager.
En alsidig vin, der går rigtig godt med mange slags grillet rødt kød, braiseret og stegt kød samt vildt

 

Speri, Ripasso superior

 

Husets top Ripasso. Vinen er lavet på 70% Corvina, 20% Rondinella og 10% Molinara og øvrige. lagre 12 mdr. i 2000 l. store egefade. Den minder meget om en Amarone, dog med lidt andre noter som syrelige kirsebær og en anelse mere krydderi. Prøv den til en god bøf eller noget kalv.

 

Speri, Pigaro Amarone

 

En flot Amarone fra de bedste druer, der ligger lige under niveauet for elitevinen Monte Urbano. Den laves med samme omhu, men en smagsstil som er mere mineralsk, med toner af sveske og mørkekirsebær; god længde og bløde tanniner. Vinen laves på 70% Corvina, 25% Rondinella og 5% Corvinone, som tørres i domænets tre højtliggende, temperaturregulerede tørrerum i bakkerne. lagres i 30 mdr. i store egefade. Går til en bredere palet af mad. Fuglevildt og brasseret retter vil vi fortrække.

 

Speri, Amarone urbano

Denne amarone er husets topvin. Den laves kun i de bedste årgange, fra skråninger, der med syv generationers erfaring giver de bedste druer! Amaronen har en dyb og intens smag, med stor kompleksitet, og varme nuancer fra tørret frugt. Simpelhen topklasse, som også er lagringsegnet. Den er lavet på 70% Coravin, 25% Rondinella & 5% Molinara. Her er det kun de allerbedste klaser med fejlfrit skind, som udvælges i slutningen af september, og i begyndelsen af oktober – for netop at de kan klase den en tørringsperiode på 3 – 4 måneder.