Dalva Colheita 2004

249,00 DKK

Type: Portvin
Volume: 75 cl
Producent: Dalva
Land / område: Portugal // Port
Druer: Tinta roriz, Touriga Nacional
Alc %: 20 %
Anbefalet til: Desserter, kraftige oste, chokolade

Dalva’s 2004 Colheita

Dalva Colheita 2004 har haft en langsom udvikling på træfade, som har været med til at balancere vinen, og gjort den utrolig finessepræget. I næsen finder man noter af anis, rosiner, tobak og karamel. Smagen bærer præg af stjerneanis, blommer, figen samt rosiner. Denne portvin er ideel at servere til både chokoladekage, desserter og kraftige oste.

 

Historien om Dalva

Dalva er et gammelt hus der stammer tilbage fra 1862 der de første 60år kun sendte vin ud til det portogieske market. Det var førs i 1920erne, da brasilianske C. Da. Silva overtog huset gennem sin kones familie at huset begyndte at sælge deres portvine til resten af verden. De begynde også at opkøbe vinmarker samt opgradere kvaliteten dog stadig med det traditionsbundet arbejde. Dette gav for alvor pote i slutningen af 1970 da deres første hjemmedyrket vintage port kom på market. Det har gjordt at Dalva i dag er et højt respekteret portvinshus. Deres speciale må man nok sige ligger i den lyse genre så som tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. Dalva huset holder ved sine værdier og traditioner dog med henblik på hele tiden at opretholde smagernes fornøjelse hvilket betyder at de skal holde øje med tiden uden at miste deres værdier, deres traditioner. Hvilket har været deres holdepunkt og har gjort at deres hvide for alvor har vundet priser, grundet et de var nogle af de første der har fokuseret på kvalitet på hvide portvine. Så en innovativ tankegang, smukke druer og gamle traditioner har udviklet sig til at blive et hus man bestemt skal tage i betrakning. Hvis du ønsker at vide mere om dette hus kan du læse det her.