Guado al Melo Atis Bolgheri Superiore 2015

350,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Guado Al Melo
Årgang: 2015
Land: Italien
Område: Toscana – Bolgheri
Druesorter: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Alc %: 14,5 %
Anbefalet til: Oksekød, krondyr & braiseret retter

ved køb af 6 flasker er prisen 300 kr. pr flaske.

Atis 2015

Atis er husets topvin og laves kun i de årgange hvor Michele kan stå inde for at kvaliteten er i top. Det er et klassisk Bordeaux blend, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot. Den ligger i 2 år på små franske egetræsfade efterfuldt af et år på flaske inden frigivelse. En vin som man kan gemme og smager over en lang årrække, kan nemt blive 10 – 15 år efter høstårgangen. Vi har stadig nogle få flasker til at ligge fra 2008, som stadig smager fantastisk.

Navnet Atis er opkaldt efter en mystisk græsk gud, som var barnebarn af legenden Zeus. Vinen har en charmerende middelhavs friskhed med noter af cigaræske, lakrids, moden frugt, samt en frisk syre. Tanninerne kan godt være lidt grove de første 5-6 efter høståret, men falder derefter flot til ro og selve den fyldige frugt tager over. Et godt match til oksekød, vildt og med alder ost.

2015 er en årgang, som man virkelig kan forvente sig meget af, Bolgheri havde bestemt vejret med sig og vingårdene fik en fantastisk høst i hus.

Leveres i 6 stk. OVC.

Historien om Guado Al Melo

I Toscana langs Castagneto Carducci bakkerne ligger vingården Guado al Melo. Navnet strækker sg langt tilbage, og vinmarkerne har været dedikeret til vinfremstilling i mere end 200 år.

I 1998 købte familien Scienza ejendommen for netop at genoplive de historiske ærværdige vinmarker. Michele Scienza og hans familie har en generationsrig erfaring med vinproducerende oplevelser, som overholder principperne for bæredygtighed og naturligt landbrug. Familien følger traditionelle metoder, og benytter sig ikke af yderlige stoffer og kemiske indgreb, som eventuelt kan skade druernes naturlige kvaliteter. I 2001 foretog de den første høst, blot til personligt forbrug, hvorefter de i 2002 officielt høstede, og udgav Criseo og Ruse, som dengang gik under navnet Guado al Melo Bianco og Rosso. Året efter høstede de druerne til Antillo, Atis og Jassarte.

Antillo vinen blev opkaldt efter den nuværende winemaker Michele’ far, som bar samme navn.

Guado al Melo liggeer i Bolgheri området, i en lille dal med retning i øst-vest. Denne placering gør den normale temperatur køligere end resten af året, og flere temperaturforskelle. Dette specielle klima er med til at give vinstokkene mulighed for at opnå en fin balance mellem elegance og kraftfuldhed, samt skarphed og rigdom.

Hvis du ønsker mere information kan du klikke her