Nik Weis Schiefer Riesling

169,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Nik Weis
Land: Tyskland
Område: Mosel
Druesorter: 100% Riesling
Alc %: 10,5 %
Anbefalet til: Aperitif, Asiatiske retter, Sushi og skaldyr

Schiefer Riesling fra Nik Weis

En flot og forførende Riesling fra Nik Weis Schifer Riesling har fået en rigtig flot balance imellem den tørre stil, som også har et touch af frisk pust. Tydelig mineralitet med små eksotiske toner kombineret med grønne frugter, citrus, melon og en snert af vådt skiffer. Der finder man ud af at vinens navn ikke kommer uden grund, da Schifer betyder skiffer og i vinens verden og det lige med mineralitet, på den gode måde. Smagen er smuk kombineret af en flot syre, sødme fra Rieslingen samt mineralitet fra den skifferholdige jordbund. Prøv denne Riesling til italiensk mad, asiatisk mad, gris eller kylling. Bør serveres let afkølet.

Om Nik Weis

Det lå tidligt i kortene at Nikolaus (Nik) Weis skulle følge i sine forfædres fodspor som vinbonde i den lille landsby Leiwen, som er beliggende mellem Trier og Bernkastel. Weis-familien har dyrket vin i Mosel i mere end 200 år. St. Urbans-Hof blev grundlagt af Nicolaus Weis, som er Niks bedstefar. Det er fra samme vingård som Nik og hans team i dag udøver deres magi og fremstiller vine af allerhøjeste niveau.

Nik Weis arbejder stort set kun med Riesling-druen, og ifølge ham selv, så laves der meget god Riesling rundt om i verden, men han bestræber sig på at fremstille de bedst tænkelige Mosel Riesling-vine. Nik Weis har fået mange godt udmærkelser, og har modtaget Wine Spectator’s Critic’s Choice Award hele 10 gange på blot 12 år. Dette viser helt klart hans ambinationsniveau og en stabil kvalitet i hans produkter.

Nik Weis er i dag certificeret under den organisationen Fair’N Green, som går op i internationalt bæredygtigt landbrug. Denne organisation tager Nik Weis et skridt tættere på bæredygtighed, og hår helt i tråd med deres motto Con Naura. Non Invicem – som betyder, Med naturen. Ikke mod den. Du kan læse mere om Nik Weis og hans historie her.