Guado al Melo L’Airone

129,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Guado al Melo
Land: Italien
Område: Toscana / Bolgheri
Druesorter: 100% Vermentino
Alc %: 12,5 %
Anbefalet til: Aperitif, vegetar retter, fisk, skaldyr & bløde oste.

*Ved køb af min. 6 flasker kun 109 kr. pr. flaske.

Hvidvin fra Bolgheri

I de køligere årstider ses der ofte små hvide kvægsejrer på deres vinmarker på jagt efter mad – som på italiensk kaldes for en Airone, hvorfor navnet på denne hvidvin stammer fra. Hvidvinen former sig flot i glasset, med en elegant lysegul farve. Vinen er lavet på 100% Vermentino. Hvidvinen er en traditionel vin med stor elegance og kompleksitet. Druerne i denne hvidvin er fra homogene vinmarker, som hver høstes og gæres separat. Vinmarken er placeret langs Fossa di Bolgheri-floden. Her bliver marken administreret med omhu og ekspertise med de bedste fremgangsmåder inden for bæredygtig produktion. I næsen er en uimodståelig duft af hvide frugter og grapefrugt. Smagen leder en hen til eksotiske frugter, såsom fersken og ananas.

Historien om Guado Al Melo

I Toscana langs Castagneto Carducci bakkerne ligger vingården Guado al Melo. Navnet strækker sg langt tilbage, og vinmarkerne har været dedikeret til vinfremstilling i mere end 200 år.

I 1998 købte familien Scienza ejendommen for netop at genoplive de historiske ærværdige vinmarker. Michele Scienza og hans familie har en generationsrig erfaring med vinproducerende oplevelser, som overholder principperne for bæredygtighed og naturligt landbrug. Familien følger traditionelle metoder, og benytter sig ikke af yderlige stoffer og kemiske indgreb, som eventuelt kan skade druernes naturlige kvaliteter. I 2001 foretog de den første høst, blot til personligt forbrug, hvorefter de i 2002 officielt høstede, og udgav Criseo og Ruse, som dengang gik under navnet Guado al Melo Bianco og Rosso. Året efter høstede de druerne til Antillo, Atis og Jassarte.

Antillo vinen blev opkaldt efter den nuværende winemaker Michele’ far, som bar samme navn.

Guado al Melo liggeer i Bolgheri området, i en lille dal med retning i øst-vest. Denne placering gør den normale temperatur køligere end resten af året, og flere temperaturforskelle. Dette specielle klima er med til at give vinstokkene mulighed for at opnå en fin balance mellem elegance og kraftfuldhed, samt skarphed og rigdom.

Hvis du ønsker mere information kan du klikke her