Wagner Stempel 1 L Riesling

149,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 100 cl.
Producent: Wagner Stempel
Land: Tyskland
Område: Rheinhessen
Druesorter: Riesling
Alc %: 12 %
Anbefalet til: Aperitif, skaldyr, fisk & oste.

*V. køb af 6 flasker er prisen kun 119 kr. pr. flaske.

Wagner Stempel 1L Riesling

Denne 1L Riesling er en frisk og ikke mindst klassisk riesling fra Rheinhessen, Tyskland. Den har nuancer af citrusfrugt, hyben samt kvæde i næsen. Smagen er mineralsk og elegant, med noter af ananas, som afsluttes med en lang og sprød citruspræget smag. Wagner Stempel håndplukker og udvælger Riesling-druerne meget nøje. Her lader de vinen lagre på en blanding mellem tyske-træfade og ståltanke. Denne hvidvin er ideel at servere som aperitif eller til sushi og tapas.

Den anerkendte danske vinanmelder Rene Langdahl har skrevet et ualmindeligt godt skriv om Wagner Stempel, og winemakerens kunnen. Læs mere om det her

Om Wagner Stempel

Wagner Stempel drives i dag af Daniel Wagner, som overtog vingården efter sin far i 1994. Her fandt han auktionslister helt tilbage fra 1890 og 1910’erne, som viste at vin fra Hôllbreg-marken kostede lige så meget som Tysklands fineste. Dette blev et startskud for Daniel. I 2007 kom Oliver Müller til, og i 2008 blev Wagner-Stempel økologisk certificeret.

I dag er vingården bland Tysklands bedste og mest anerkendte, og som har en fremragende produktion af både hvid- og rødvine. I 2009 blev Daniel Wagner kåret til ”Aufsteiger des Jahres” – som er den tyske version af Gault Millau. Her blev han også tildelt sin 4. drueklase.

Filosofien bag

Daniel Wagners grundlæggende filosofi er en grundig, og ikke mindst håndværksmæssig tilgang til værket, som er dybt forankret af sine oldeforældres tradition. Økologisk landbrug er en vigtig faktor for ham. Overdrevet meget arbejde i vinmarkerne med mange manuelle opgaver. De meste af tiden finder sted i vinmarkerne – det der sker senere i kælderen, er også ret vigtigt for ham. Det er bare en form for at bevare det, som sker årligt – og det skulle gerne smage sådan, som året var, og som vinmarkerne var. Du kan læse mere om filosofien eller meget andet om Wagner Stempel her.