Hayman’s London Dry Gin

249,00 kr.

Type: Gin
Volume: 70 cl
Producent: Haymans
Land: England
Alc %: 41,2%
Anbefalet til: Fever-Tree Mediteranean eller Fever-Tree Indian. Top med appelsin- eller citronskal.

Klassisk London Dry Gin

Denne London Dry Gin fra Hayman’s er lavet efter den gamle familie-metode og hemmelige botanicals, som blev skabt hele 150 år tilbage. Den har en flot balance mellem enebær, koriander, appelsin- og citronskal – kombineret med de øvrige botanicals, som bliver dampet i engelsk hvede sprit i 24 timer, inden den bliver destilleret.

I duften finder man en flot balance mellem koriander og citrus. Der forekommer en fremtrædende enebær i smagen, samt en tydelig fornemmelse af citrusfrugter, kombineret med varme krydderier, såsom kanel. Eftersmagen bærer også præg af citrus, samt krydderier. Den gin er perfekt til en G&T. Prøv den med Fever-Tree Mediteranean eller Fever-Tree Indian (for at tilføre mere bitterhed). Top med tørret eller friskt garnish i form af appelsin- eller citronskal.

Historien om Haymans

Haymans historie begynder i 1863, da James Burrough, som var en karismatisk apoteker i London, åbnede et lille destilleri i Cale Street, Chelsea. Mr. Burrough eksperimenterede med mange forskellige ginopskrifter, og navngav den Burroughs, Olde Chelsy, Beefeater og Black Cat. På daværende tidspunkt var Old Tom ginnen Londons foretrukne, men James have travlt ed at pionere i en tørre stil, som vi i dag kender som London Dry Gin. James, som er tipoldefar til Christopher Hayman, som i dag driver virksomheden med sine børn James og Miranda Hayman. Dette søskendepar deler deres passion og kærlighed til gin, og den mere end 150-årig familievirksomhed.

Selve essensen af Hayman er, at de stadig fremstiller gin i dag ved hjælp af de gamle familieopskrifter, som er blevet videreudviklet i over 150 år. De gør brug af en traditionel proces, som i dag er sjælden ved produktion af moderne gin. Men de er overbeviste om, at denne teknik såvel som tidligere nyskabelser, der har ført dem til de mest anerkendte priser af Haymans Gin.

Haymans gør brug af 10 forskellige botanicals, som kommer fra hele verden – og har hver deres formål, alt afhængigt af hvilken type gin, som skal destilleres. Her bestræber de sig på at opnå det korrekte olieindhold, og forbedre de individuelle botanicals, som er altafgørende for en præcis aroma samt smag. Enebær er det vigtigste botanical i Haymans destillationsproces, idet de føler, at det er rygraden til en ægte gin. Her bliver enebærren understøttet af andre botanicals, såsom citrusfrugter, kanel, muskatnød, angelica samt lakridsrod.

Vil du vide mere om Haymans kan du besøge dem her.