A.H. Riise Family Reserve Solera 1838

449,00 kr.

Type: Rom
Volume: 70 cl
Producent:  A.H. Riise
Land / område: De Vestindiske Øer
Alc %: 42%

Family Reserve eller familie rommen

Som det nok forekommer af navnet var denne rom oprindeligt forbeholdt Albert Heinrich Riises efterkommer, det var en rom, som der blev skænket når familien samles hvert år. Heldigvis for os, er denne rom nu også kommet ud til det bredere publikum. For denne unikke rom er ikke mindre end enestående flot gylden let mahogniagtig farve, efterfulgt af sin næse af syltet appelsinskal og umami. I smagen er den fuldkommen magisk med sin fyldige samt frugtagtige, komplekse nuancer af orange, mango, papaja og vanilje afsluttet med en lækker blød og delikat sødmefuld eftersmag.

Historien om A.H. Riise

Albert Heinrich Riise er navnet på en søn af en skipper og købmand Jens Christian Riise og hustru Margrethe Elisabeth Krabbe. Han er født og opvokset på Ærø, efter sin almindelig skolegang kom han i lære hos apotekeren i Ærøskøbing og blev færdigudlært i Fåborg. Derefter begyndte livets gang, Albert tog til København i 1832 for at få en kandidat, hvor han fortsat arbejdede på forskellige apoteker i storbyen København. I 1838 tog Albert Heinrich Riise til de Vestindiske øer det var en livs lang drøm der gik i opfyldelse. Da han ankom til øerne startede hans arbejde, drevet af flere læger i fællesskab. Året efter fik han endeligt råd til at starte sit ejet apotek.

A.H. Riise

A.H. Riise Rom er en hyldest til én af de mest entreprenante danskere, Albert Heinrich Riise, der med stor succes drev sit apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas i perioden 1838 til 1878. Forsynet med et enormt lager med farmaceutiske produkter blev St. Thomas Apotek kendt på alle de omkringliggende caribiske øer som stedet, hvor der fandtes hvad som helst man måtte have brug for til enhver given begivenhed med farmaceutiske, alkoholholdige og kosmetiske produkter. A.H. Riise var også ekstrem dygtig inden for destillation samt salg af bitter og ikke mindst rom der i gamle dage blev brugt som medicin mod maveonde og andre sygdomme. A.H. Riise Rom blev en bestsellers og blev eksporteret til mange lande ikke mindst Danmark. Albert Heinrich Riise blev også anderkendt med vindene priser og medaljer.