Luigi Pira, Barolo Serralunga DOCG 2018

399,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Luigi Pira
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Nebbiolo
Alc %: 14,5 %
Anbefalet til: Okse, grill og risotto.

4 på lager

Vin fra Piemonte

Pirras Barolo Serralunga er fremstillet på druer fra Rivette – de nedeste og mindst favorable positioner på Margheria og Marenca, hvor ca. 1 ha. af planterne er sat i 1959 og 1995, og er placeret ca. 320 moh.

Denne vin fra Pira performer flot i glasset, med sin granatrøde farve, med et orange skær- her masser af aromaer af rosen, kirsebær, blommer, trøfler, tjære og masser af karakter som er med til at fascinere. En elegant koncentreret vin, med smidige tanniner, og en flot dyb og vedvarende smag. Prøv den til okse, grill eller risotto.

Historien om Luigi Pira 

kI 1950 grundlagde Luigi Pira sin ejendom i Serralunga d’Alva. Her startede familien med at sælge druer til købmænd. Der er sket mange ting på vingården gennem årene. I 1993 begyndte man at introducere en mere moderne stil, som var inspireret af Elio Altare. Hvorfor der er sket en reduktion i brugen af barriques, idet flere af Piras vine i dag bliver modnet på store fade.

I dag drives ejendommes af Luigis sønner, Gianpaolo og romolo. De råder i dag over ca. 10 ha. af de bedste marker i Serralunga d’Alba og 2 ha. I Roddino – hvor Piras Barberea d’Alba bliver lavet. På ejendommen bliver der produceret. Ca. 56.000 flasker årligt. Her finder man meget kvalitetsbevidste vine, som vidner om en kompromisløshed i både marken samt kælderen.

Første gang som Pira for alvor rammer den ønskede Barolo stil er i 1996. Siden da har alle vinene formåret at besidde renhed, maskulinitet, kompleksitet samt moden struktur!

Hvis du vil læse mere om Pira og deres filosofi, kan du gøre det lige her.