Nikka From The Barrel

349,00 kr.

Type: Whisky
Volume: 70 cl.
Producent: Nikka
Land: Japan
Tybe: Single Malt & Grain Whisky fra Japan
Alc %: 51,4%
Område: mix af Yoichi / Miyagikyo

Japansk Whisky from the Barrel

I denne lille firkantet (gamle hospitals flaske) der rummer dybe ravfarvet dråber fra det Japanske destilleri Nikka. Pointen med From the Barrel var at give forbrugeren den selv samme smagsoplevelse som master blenderen han får når han smager whiskyen direkte fra fadet. From the Barrel er blevet en klassiker med en elegant duft af brioche, mint, orangeskal, valnød samt flødekaramel. I smagen får man en dyb kompleksitet af fedme / olie med toner af  karamel, smør, kanelsukker og stenfrugt.

Nikka destelleri

Historien starter med Masataka Taketsuru født i 1894 i Hiroshima der studeret brygning og blev uddannet i 1916. i 1918 ankom han til Skotland og tilmeldte sig University of Glasgrov, dette gav ham muligheden for at komme i lære hos Longmorn Distillery i Speyside. For Masataka Taketsuru ville lære hvordan man laver og producere maltwhisky i år 1919 gik han vider i sin læring hos James Calder i Boness for visdommen omkring Coffey kornwhisky. Vi skal ikke glemme kærligheden i 1920 blev han gift med Rita den 8 januar for at vende tilbage til Japan med Rita i sin hånd.

I år 1923 indtrådte han i en 10årie kontrakt med Kotobukiya Limited hvor han skulle være med til at instruere og bygge det første whiskydestilleri i Japan nemlig Yamazaki Destilleri.  De 10 år går og Masataka Taketsuru beslutter sig for at starte sigt ejet, og fik etableret Dai Nippon Kaju som fik øgenavnet Nikka og blev sener omdøbt NIKKA. Masataka Taketsuru nevø og adopterede søn kom derefter ind i Nikka whisky destilleri i år 1952 hvor han hjalp med destillations arbejdet.

Den dag i dag skal det lige siges at de tegninger samt notater der blev lavet dengang for mange år siden, er stadig nogle af de mest udførlige tegninger der dokumenterer hvordan man lavede whisky tilbage i tiden. De fleste der lære at lave whisky gør det via føle, smage altså mund til mund metoden.