Abuelo Centuria ‘Reserva de la Familia’ Solera Rum 30 år

1.100,00 DKK

Produktdata

Varenummer rom02606
Alkoholprocent 40.00
Volume 0.70
Oprindelsesland Panama

Denne rom er lavet i anledningen af Fabrikken Varela Hermanos 100 års jubilæum i 2008. Rommen er et blend af særlige rom, som ejer-familien har gemt på deres eget lager og den indeholder rom, som er op til 30 år gammel. Dermed er denne Abuelo Centuria noget helt særligt! Familien fandt det passende, at noget af denne særlige rom blev frigivet i anledningen af jubilæet. Den egner sig perfekt til en hyggestund med en kop god kaffe og en vaniljekrans, som er med til at fremhæve nogle af de fine duft- og smagsnuancer i rommen.

Kategori:

Beskrivelse

Rommen laves af Varela Hermanos i Panama. Deres historie strækker sig tilbage til 1908, hvor Don José Varela Blanco, en ung spansk immigrant, oprettede San Isidro sukkermøllen I byen Pesé. Den første sukkermølle i den daværende nyligt skabte Panama republik.

Byen Pesé, som selv blev oprettet i midten af det attende århundrede, ligger i en frugtbar dal i midten af Panama. Hovederhvervet i denne dal er nu kultiveringen af sukkerrør, som beskæftiger mange lokale bønder.

Den moderate nedbør, de kolde nætter og fugtige dage spiller alt sammen en rolle i udviklingen og modningen af rommen. Jo større forskel i temperaturen på de meget varme dage og de kolde nætter, jo hurtigere modnes rommen og jo flere smags og duftstoffer udvikles der. Så Abuelo ligger ikke tilfældigt i dette ”smørhul”

For næsten 10 år siden besluttede Abuelo, via deres ejer Varela Hermanos, at ville udvide og blive mere domminerende i romverden. De startede med at købe Bacardis distributionsnet i Panama og deres tappefacilitet. De var i forvejen godt bekendt med Bacardi, da de i mange år havde leveret rå- og lagret rom til Bacardi. De nye salgskanaler betød, at salget blev mangedoblet fra 3.000 til 500.000 kasser rom om året.

En så massiv stigning i salg, giver ofte bekymring i romverden, for hvordan kan produktionen følge med rent kvalitetsmæssigt. Det er lykkedes ved at have gode reserver af rom på lager ved starten og så samtidig udvide produktionen og lageret så man har kunnet følge med i efterspørgslen i vel lageret rom.

En stor del af væksten har i Panama været på den hvide rom, så her har vægten været på at få destillationskedlerne til at producere kvalitets rom i lidt større mængder, da det kun lageres i kort tid.

Trods væksten har Abuelo holdt fast i, at deres marker høstes ved håndkraft, så de beskæftiger over 500 lokale bønder med høst af sukkerrør. Der er også nok at se til når der er hele 8 km2 tæt plantet med sukkerrør. De dyrker således deres egne sukkerrør på egne marker. De destillerer rommen på egne kolonnekedler og lagre rommen på egne lagerhuse. Der er således virkelig tale om ”Single estate rom”.

Fabrikken er grundlagt i 1936 med hjælp af cubanske specialister, så metoden kommer fra professionelle folk med dybe rødder i seriøs romproduktion. De laver 2 typer af rom i deres destillationskedler.

En let og ”blød” rom destilleret ved en høj alkohol styrke og uden kraftige smags og duftnoter. Den udgør den største del af grundrommen. Hertil komme en anden type de laver, som er mere fyldig og kraftig i smagen. Det er lavet ved lav alkoholprocent og tappet først i kolonnekedlerne, hvor der er masser af smag