Nikka Taketsuru Pure Malt, Japansk Whisky

549,00 kr.

Type: Whisky
Volume: 70 cl.
Producent: Nikka
Land: Japan
Tybe: Blended & Pure Malt Whisky fra Japan
Alc %: 43%
Område: Miyagikyo

Ikke på lager

Japansk Whisky Blended

Nikka presenter en lækker blended ren maltwhisky, uden aldersbetegnelse, det vil sige at den er en blanding af forskellige årgange. Nikkas Taketsuru Pure Malt bliver fadlagret på sherryfade, der giver de gyldne whiskydråber den sødmefulde samt frugtige smag dog med et lille twist af tobak og lidt lette røgnoter. Denne spændene japanske whisky giver et indtryk af kvalitet, der sagtens kan måle sig med de skotske kendinge whiskyer.

Nikka destelleri

Historien starter med Masataka Taketsuru født i 1894 i Hiroshima der studeret brygning og blev uddannet i 1916. i 1918 ankom han til Skotland og tilmeldte sig University of Glasgrov, dette gav ham muligheden for at komme i lære hos Longmorn Distillery i Speyside. For Masataka Taketsuru ville lære hvordan man laver og producere maltwhisky i år 1919 gik han vider i sin læring hos James Calder i Boness for visdommen omkring Coffey kornwhisky. Vi skal ikke glemme kærligheden i 1920 blev han gift med Rita den 8 januar for at vende tilbage til Japan med Rita i sin hånd.

I år 1923 indtrådte han i en 10årie kontrakt med Kotobukiya Limited hvor han skulle være med til at instruere og bygge det første whiskydestilleri i Japan nemlig Yamazaki Destilleri.  De 10 år går og Masataka Taketsuru beslutter sig for at starte sigt ejet, og fik etableret Dai Nippon Kaju som fik øgenavnet Nikka og blev sener omdøbt NIKKA. Masataka Taketsuru nevø og adopterede søn kom derefter ind i Nikka whisky destilleri i år 1952 hvor han hjalp med destillations arbejdet.

Den dag i dag skal det lige siges at de tegninger samt notater der blev lavet dengang for mange år siden, er stadig nogle af de mest udførlige tegninger der dokumenterer hvordan man lavede whisky tilbage i tiden. De fleste der lære at lave whisky gør det via føle, smage altså mund til mund metoden.