Roots Wine, Klee, Pinot Noir

249,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Roots
Land: USA
Druesorter: 100% Pinot Noir
Alc %: 13,4 %
Anbefalet til: Grillet fisk, vildt & fjerkræ

Ved køb af min 6. stk., er prisen 225,- pr. fl.

 

Amerikansk Pinot Noir i verdensklasse

En vin der er opkaldt efter Paul Klee, som er medlem af Bauhaus-skolen, der ville lave kunst til folket. En ukompliceret vin, som bestemt ikke er kedelig. I duften finder du cedertræ, jordbær, hybenrose samt peber. En vin der er økologisk dyrket, som har lagret på 10% nye fade, resten brugte.

Historie om Roots

Chris Berg havde ingen idé om livet som vinmager, da han fik sin bachelor i engelsk tilbage i Lawrence, Kansas. I mellemtiden var hans forældre flyttet til Oregon fra Illinois for at købe et produktionsfirma. Kort tid efter flyttede Chris med og hjalp hans forældre med planteforetagende – og hvad der mere lå til grund for det store skift var etableringen af en mindre vingård. Startet som et sideprojekt.
I 1999 startede de første beplantninger, primært med Pinot Noir, omkring Willamette Valley. I 2001 flyttede Chris og hans kone Hilary ind på gården og overtog driften for forældrene.
Første høst kom i 2002 og de blev benådet med 864 flasker Pinot Noir.
I dag er huset oppe på 60.000 flasker årligt og er i sandhed en skjult perle med en helt særlig kultstatus. Roots arbejder sammen med de andre nærliggende familieejede vinmarker og byder i dag på en portefølje af deres hovedværk Pinot Noir, samt Pinot Gris og Chardonnay. Alle vine er dyrket bæredygtigt og økologisk.