Toni Jost Rheingau Riesling Trocken

129,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Toni Jost
Land: Tyskland
Område: Rheingau
Druesorter: Riesling
Alc %: 13,5 %
Anbefalet til: asiatisk mad, spicy mad, sushi og lys fisk.

ved køb af 6 flasker er prisen 99 kr. pr flaske.

Riesling Trocken, Rheingau

En sprød og nem drikkelig hverdags Riesling, hvor balancen af i fokus. Friskhed og mineralsk vin med et flot grønligt skær, spinkel i strukturen. smag af lidt umodne grønne æbler, lime og melon. Syren er forholdsvis høj med et touch af sødme. passer godt til asiatisk mad, spicy mad, sushi og lys fisk.

Weingut Toni Jost historie

1831 blev Weingut Toni Jost etableret og i dag seks generationer senere driver Cecilia Jost og sin far Peter Jost vineriet. I 1975 overtog Peter Jost vingården. Til ære og respekt for sin fader Toni Jost der holdte vineriet i gang under krigen hvilket ikke var helt uden vanskeligheder, beholdte Peter sin fars navn som det officielle navn på vingården. Inden krigen var det sædvanligt at den nye generation selv navngav vineriet. Cecilia der i dag driver stedet med sin far har i 2009 studeret vindyrkning i Geisenheim og haft praktikophold i hele verden. Hun vendte en erfaring rigere hjem, til sin families vingård for at fortsætte den stolte familietradition.

De har nu snart i 200 år dyrket vinmarkerne i Bacharach. Igennem de mange generationer har Jost familien erfaret sig at de er dygtige til at produceret vin i Bacharach øverste region Hahn og ejer nu 15 hektar vinmarker i området. Riesling er deres mest domineret drue i disse marker da de dækker cirka 80% hvoraf Spætburgunder (Pinot Noir) & Weissburgunder (Pinot Blanc) fordeler sig på de sidste 20%. Det skal da også lige siges at de også gør sig bemærket på andre dele af Tysklands kortet da de for eksempel også ejer 3,5 hektar i Rheingau regionen mere specifikt i Walluf og Marthinstal området. Disse små hektar har været i familien i langt over 200år og er siden 1953 været en del af deres vingård gennem arv fra deres mors side.

Hvis du ønsker mere information på Toni Jost kan du klikke her.