Warre’s Otima 92 Colheita

599,00 kr.

Type: Portvin
Volume: 50 cl
Producent: Warre’s
Land / område: Portugal // Port
Alc %: 20 %
Anbefalet til: Kraftige oste, søde desserter & chokolade

 

Warre’s Otima 92 Colheita

Ligesom Otima 10 og 20 års, er Otima Colheita tawny portvine lagret udelukkende på egetræsfade. Men forskellen er, at 10 og 20 års er blandet ensartet, med ringe eller ingen variation over tid. Colheita portvin har de individuelle karakteristika for et helt specifikt år. Druerne til Otima Colheita kommer fra Warre’s markparceller på Quinta da Cavadinha i Pinhão - et af de bedste dyrkningsområder i Dourodalen - samt Quinta do Retiro i Rio Tortodalen. Portvinen er fremstillet på Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca og Tinta Roriz, fadlagret individuelt inden sammenstikning og aftapning på flaske. Den har en dyb ravfarve med brunlige nuancer. Duftnoterne leder tankerne på dadler, appelsin og ristede krydderier. Smagen er kraftfuld og cremet med noter af figner, rosiner og vanilje. Eftersmagen er lang og forfriskende.

Historien om Warre’s.

To englændere, William Burgoyne og John Jackson åbnede kontorer i det nordlige Portugal som Burgoyne & Jackson – oprindeligt et almindeligt handelsselskab, der eksporterede vin, olivenolie og frugt, samt importerede tørret torsk og engelske uldvarer. I 1703 tildelte Matthew yderligere rettigheder til ikke-portugisiske købmænd, og partnerskabet blev formaliseret.

Ved slutningen af ​​det 18. århundrede var Warre's blevet en af ​​de førende virksomheder, som illustreret ved de samlede forsendelser af Portvin i 1791. I dette år eksporterede 21 virksomheder lidt over 30.000 rør af portvin, hvoraf Warre & Sons tegnede sig for 2.937 rør, altså 10 % af det samlede antal.

I 350 år har Warre's været en pioner inden for havnehandel, fra fremskridt inden for vingården til vindyrkningsforskning. Det var et af de første havnehuse, der byggede en hytte i Vila Nova de Gaia i det 18. århundrede, hvor dens vine – den dag i dag – ældes uforstyrret, indtil det er tid til aftapning.
 
Denne banebrydende ånd, kombineret med en dyb respekt for arv og tradition, danner en unik kombination, der placerer Warre's fast i hjertet af havnehandelens historie, da den fejrer sit 350-års jubilæum.