P. Unger Q, Grüner Veltliner

109,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Petra Unger
Land: Østrig
Område: Kremstal
Druesorter: Grüner Veltliner
Alc %: 12,5 %
Anbefalet til: Rå og grillede skaldyr samt faste, salte oste.

*Ved køb af min. 6 flasker kun 89 kr. pr. flaske.

Petra Unger Grüner Veltliner

Intovinen hos Petra Unger, er hendes Grüner Veltliner, som er Østrigs nationaldure. Den er spækket med en masse gul frugt, let bitterhed i form af mandel samt romaner af kridt og mørtel. Denne vin viser virkelig hvor utrolig lækre og læskende vine, som Petra Unger formår at skabe. Man finder friske og lækre aromaer af gule æbler og pærer, og den fremstår sprød og frisk i smagen, men den naturlig kraftig mineralitet.

Historien om Petra Unger

I 1987 blev ejendommen Unger grundlang. Den er beliggende i kommunen Furth, som ligger tæt ved Götteweig i det mest prestigefyldte regioner Kremstal og Wachau i Østrig. Petra Unger studerede vinavl på landbrugsuniversitetet i Wien, og fik praktisk erhvervserfaring i Californien, for netop at opnå sine drømme. Hun var derfor rystet nok til at overtage ejendommen i 1999 efter sin far.

Siden januar 2006 har Petra udelukkende koncentreret sig om at dyrke sin egen vin, på egne marker – som strækker sig over 11 hektar i vindrykningsregionerne Kremstal og Wachau. Markerne er beplantet med Veltliner, Riesling, Sauvignon Blanc, Zweigelt samt Pinot Noir. Petra Unger producerer omkring 60.000 flasker vin årligt.