A.H. Riise Royal Danish Navy Rum

399,00 kr.

Type: Rom
Volume: 70 cl
Producent:  A.H Riise
Land / område: De vestindiske øer
Alc %: 40%

Der kan forekomme ekstra leverings dage på denne vare

Ikke på lager

Den Danske flåde rom.

Det er et spændene tiltag fra A.H. Riise. En genskabende historie om hvordan de Danske sømænd blev mødt på de vestindiske øer, med en fed duft af appelsinskal, kokos, Papaya, eukalyptus samt et strejf  af lakrids. Den fornemme mundfølelse er sødmefuld, rund og fed der balancerer fedmen med de grønne noter af eukalyptus. En langsom eftersmag mokka, mørk chokolade og en snært appelsinskal.

Historien om A.H. Riise

Albert Heinrich Riise er navnet på en søn af en skipper og købmand Jens Christian Riise og hustru Margrethe Elisabeth Krabbe. Han er født og opvokset på Ærø, efter sin almindelig skolegang kom han i lære hos apotekeren i Ærøskøbing og blev færdigudlært i Fåborg. Derefter begyndte livets gang, Albert tog til København i 1832 for at få en kandidat, hvor han fortsat arbejdede på forskellige apoteker i storbyen København. I 1838 tog Albert Heinrich Riise til de Vestindiske øer det var en livs lang drøm der gik i opfyldelse. Da han ankom til øerne startede hans arbejde, drevet af flere læger i fællesskab. Året efter fik han endeligt råd til at starte sit ejet apotek.

A.H. Riise

A.H. Riise Rom er en hyldest til én af de mest entreprenante danskere, Albert Heinrich Riise, der med stor succes drev sit apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas i perioden 1838 til 1878. Forsynet med et enormt lager med farmaceutiske produkter blev St. Thomas Apotek kendt på alle de omkringliggende caribiske øer som stedet, hvor der fandtes hvad som helst man måtte have brug for til enhver given begivenhed med farmaceutiske, alkoholholdige og kosmetiske produkter. A.H. Riise var også ekstrem dygtig inden for destillation samt salg af bitter og ikke mindst rom der i gamle dage blev brugt som medicin mod maveonde og andre sygdomme. A.H. Riise Rom blev en bestsellers og blev eksporteret til mange lande ikke mindst Danmark. Albert Heinrich Riise blev også anderkendt med vindene priser og medaljer.