Trois Riviéres Rhum Agricole Ambre Whisky Finish

270,00 kr.

Type: Rom
Volume: 70 cl
Producent: Oliver & Oliver
Land / område: Martinique
Alc %: 40%

2 på lager

Rom fra Martinique

Kældermesteren hos Trois Riviéres beviser endnu engang, at han formår at skabe en lækker rom med single malt finish. Denne rom forfører ens smagsløg ved sin originalitet kombineret med dens robuste smag.  Duften er forfriskende, robust og mineralsk af modne frugter, kombineret med krydderier. Smagen bærer præg af eg, modne frugter og byg. Eftersmagen er vedvarende med dejlige maltnoter.

Agricole Rom

Agricole rom er en meget specifik romtype og stil der også er kendt under navnet landbrugsrommen (den direkte oversættelse af Fransk betydning). Agricole Rom har nogle regler der gør at rommen skildre sig ud af mængden. Blandt andet skal rommen være lavet på sukkerrørsjuicen i stedet for bærmen (melassen).  Det gør at denne fremstilling er finer, mere krævende og dyre.

Fremstillingsmetoden på Agricole

Nogle af grundene til den er dyre og mere krævende er at sukkerrørsjuicen helst skal presses og bruges indenfor 24 timer eller meget få dage. Hvis man ikke gør det, vil vilde gærstammer der findes på sukkerørsskallen der er tilbøjelige til at udvikle egen gæring. Alle sukkerrørene bliver manuelt høstet og skæres i en specifik højde på 20-30 cm, og bliver derefter rengjort med en let skylning.  Høstsæsonen ligger typisk fra februar til maj/juni og man producere kun rommen i den sæson. Martinique indførte i 1996 en AOC klassificering (Appellation Origine Controllee), hvor der stilles strenge krav til dyrkningen af sukkerrørene, kvaliteten af sukkerrørsjuicen og fremstillingen af rommen inklusive destilleringsmetoden. Agricole rom skal derfor laves tæt på markerne, hvor sukkerørende voksede. Det betyder Agricole rom er et terroir (geografisk tæt på) produkt. Alle AOC Agricole skal som minimum være lageret i 12 måneder på egetræsfade, dog ligger den gennemsnitlige lagering på 18 til 24 måneder. Hvis Rommen ligger mere end tre år vil den hede Agricole Vieux.

Hvis du ønsker at vide mere om Agricole rom kan du klikke her.