Bott Geyl Pinot Gris Les Elements

169,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Bott Geyl
Land: Frankrig
Område: Alsace
Druesorter: 100% Pinot Gris
Alc %: 13 %
Anbefalet til: Aperitif, charcuteri, sushi, fisk o& skaldyr.

*Ved køb af min. 6 flasker kun 149 kr. pr. flaske.

Ikke på lager

Pinot Gris fra Bott Geyl 

Denne Pinot Gris fra Bott Geyl er frisk og fyldig i smagen, med en eksemplarisk intensitet. I næsen finder man en floral duft af hvide blomster, stenfrugter og urter. Smagen bærer præg af fadlagring og hvide frugter, som giver en sprød syre med en perfekt afbalanceret sødme. Den er ideel at servere til salte retter, svampe rettere, krydret mad og ikke mindst gris.

Se vores udvalg af franske hvidvine her.

Historien om Bott Geyl

Jean-Christophe Bott har været ansvarlig for Domaine Bott-Geyl sden 1993. Vingården har været en familietradition siden 1795. i år 2000 konverterede Jean-Christophe Bott sine vinmarker til økologiske, hvorefter han i 2002 gjorde dem biodynamiske – ligesom mentoren Zind-Humbrecht, hvilken kan smages i vinenes intensitet. Han koncentrerer sig meget om at lave udbytte i vinmarkerne, og i kælderen er han tilsynsfører på den mest naturlige og minimalistiske måde. I dag råder Bott Geyl over 15 hektarer vinstokke, her inklusiv 3 Grand Cru og 4 Lieux-dits. Der stræbes efter at bringe de naturlige kvaliteter.

Jean-Christophe Bott var blot 20 år, da han overtog Bott-Geyl. Han er en alsacisk cowboy, som der tør at tage chancer. Han høster sent, og løber risici, hvorom andre i hans branche spiller mere sikkert spil. Han har siden overtagelsen af vingården modtaget stor anderkendelse og ikke mindst ros. Han har blandt andet opnået at få 98 point af den anerkendte vinanmelder Robert Parker. Grundet Jean- Christophes ernorme engagement og evne til nytænkning gør ham til et stjernenavn i dagens Alsace. Du kan læse mere om Bott Geyl her.