Braida – Bricco dell Uccellone

499,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Braida
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 100% på Barbera
Alc %: 15%
Anbefalet til: Fantastisk til simreretter & pasta

Den 1. enkeltmarks Barbera D`Asti Bricco dell`Uccellone

Denne vin har været forgangs vinen for mane gode og spændende Barbera vine. Vinstokkene er over 50 år gamle og den kan tydeligt smages i vinen. Det giver en enorm dybde af mørke bær, lakrids, bitter chokolade, samt en frisk syre af umodne søde bær. En vin som nemt kan gemmes i et årti. Skal man drikke den ung er det vigtigt at dekantere vinen først, så den får noget luft og har mulighed for at åbne sig.

Bricco dell`Uccellone er nok stadig de mest berømte

En vin som kan nydes til simreretter, pasta, pizza og tapas.

Braida Historie

Braida er en forholdvis lille familie eget vingård, som ligger i det smukke bakkede Asti område i Piemonte i den nordlige del af Italien. For 40 år siden startede Giacomo Bologna med at plante Barbera druen på sine allerbedste marker og visionen var at lave top Barbera D´Asti fra små enkeltmarker. Dette var ikke set før, at man vil gøre så meget ud af en drue, som stort set altid har stået i skyggen af Nebbiolo, som er den drue der bruges til Barolo og Barbaresco. Ideen til at lave stor kvalitet fik Giacome fra Bourgogne, hvor det også er marken, som bestemmer kvaliteten af vinen. I 1982 kom så det første pragteksemklar af en enkeltmarks Barbera nemlig Bricco dell`Uccellone. opskriften var simpel, plant kun på de allerbedste marker, vent med at høste til druerne er helt fuldmodne og begræns udbyttet for maximal kvalitet. Giv herefter vinen samme kærlighed på fad, som man gør med de bedste Barolo vine.

Herefter har Braida altid ligget i toppen blandt de bedste producenter af Barbera D`Asti og har både lokalt og internationalt opnået kultstatus. Huset laver i dag 4 forskellige enkeltmarks Barbera D `Asti vine. De laver også andre vine, både hvide, røde og søde samt en Grappa.

Du kan læse mer om Braidas historie her.