Braida, Bricco della Bigotta

499,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Braida
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 100% på Barbera
Alc %: 15%
Anbefalet til: julemaden, simreretter og den fede pastaret.

Bricco della Bigotta.

Bricco della Bigotta den mest stringente og elegante af Braidas topvine på Barbera. Duften er kompleks og balanceret med toner af brombær, blomme, lakrids, viol og vanilje. Smagen byder vinen på intense bærnoter og en betydelig mineralitet, og eftersmagen er lang, intens og fyldig. Bigotta vinens elegance og knivskarpe balance giver erindringer om elegant Barolo eller Bourgogne. Bricco della Bigotta er ekstremt lagringsdygtig.

Denne topmark fra Braida har en lidt sjov historie da marken Bricco della Bigotta er opkaldt efter en gammel dame der lod en af de bedste marker i området stå i forfald. Bologna familien gjorde alt for at købe eller overtage denne mark det lykkedes ikke. De måtte vente.. Den gamle dame døde med årene og den faldefærdige mark blev overtaget af Bologna familien, deraf kom navnet Bigotta som i dag er den mark der producere en af Braidas bedste vine.

En vin som kan nydes til julemaden, simreretter og den fede pastaret.

Braida Historie

Braida er en forholdvis lille familie eget vingård, som ligger i det smukke bakkede Asti område i Piemonte i den nordlige del af Italien. For 40 år siden startede Giacomo Bologna med at plante Barbera druen på sine allerbedste marker og visionen var at lave top Barbera D´Asti fra små enkeltmarker. Dette var ikke set før, at man vil gøre så meget ud af en drue, som stort set altid har stået i skyggen af Nebbiolo, som er den drue der bruges til Barolo og Barbaresco. Ideen til at lave stor kvalitet fik Giacome fra Bourgogne, hvor det også er marken, som bestemmer kvaliteten af vinen. I 1982 kom så det første pragteksemklar af en enkeltmarks Barbera nemlig Bricco dell`Uccellone. opskriften var simpel, plant kun på de allerbedste marker, vent med at høste til druerne er helt fuldmodne og begræns udbyttet for maximal kvalitet. Giv herefter vinen samme kærlighed på fad, som man gør med de bedste Barolo vine.

Herefter har Braida altid ligget i toppen blandt de bedste producenter af Barbera D`Asti og har både lokalt og internationalt opnået kultstatus. Huset laver i dag 4 forskellige enkeltmarks Barbera D `Asti vine. De laver også andre vine, både hvide, røde og søde samt en Grappa.

Du kan læse mer om Braidas historie her.