Braida, Montebruna, Barbera d´Asti

199,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Braida
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 100% på Barbera
Alc %: 15%
Anbefalet til: pasta, tapas, richotto og simretter

Ved køb af minimum 6stk er prisen 175 pr. flaske

Montebruna

Braidas enkeltmarksvin Montebruna er en vin der har en smuk rubinrød kulør der indbyder til en bouquet i næsen af kirsebær, rose og blomme. Mundfølelsen er appetitvækkende fyldig og frugtig der har et nærmest perfekt balanceret finish af friskhed i eftersmagen.

Historisk er Montebruna en af de mest betydelige marker da det er en Cru´er i underområdet Rocchetta Tanaro ( Asti ). Problemet var at for nogle år siden var marken ejet af mange små jordbesidder. Det resulteret desværre i at vinstokken blev misvedligeholdt. Bologna familien opkøbte tilbage i 1980erne hovedparten af Montebruna for at genetablere markens ry. Det må man sige lykkedes og allerede ved første årgang var udtrykket i vinen utroligt lovende.

Braida Historie

Braida er en forholdvis lille familie eget vingård, som ligger i det smukke bakkede Asti område i Piemonte i den nordlige del af Italien. For 40 år siden startede Giacomo Bologna med at plante Barbera druen på sine allerbedste marker og visionen var at lave top Barbera D´Asti fra små enkeltmarker. Dette var ikke set før, at man vil gøre så meget ud af en drue, som stort set altid har stået i skyggen af Nebbiolo, som er den drue der bruges til Barolo og Barbaresco. Ideen til at lave stor kvalitet fik Giacome fra Bourgogne, hvor det også er marken, som bestemmer kvaliteten af vinen. I 1982 kom så det første pragteksemklar af en enkeltmarks Barbera nemlig Bricco dell`Uccellone. opskriften var simpel, plant kun på de allerbedste marker, vent med at høste til druerne er helt fuldmodne og begræns udbyttet for maximal kvalitet. Giv herefter vinen samme kærlighed på fad, som man gør med de bedste Barolo vine.

Herefter har Braida altid ligget i toppen blandt de bedste producenter af Barbera D`Asti og har både lokalt og internationalt opnået kultstatus. Huset laver i dag 4 forskellige enkeltmarks Barbera D `Asti vine. De laver også andre vine, både hvide, røde og søde samt en Grappa.

Du kan læse mer om Braidas historie her.