Carlo Revello & Figli, Barolo R.G. 2016

599,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Carlo Revello & Figli
Årgang: 2016
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Nebbiolo
Alc %: 15 %
Anbefalet til: Italienske retter, okse & vildt

Ikke på lager

Barolo R.G fra Carlo Revello

En af Carolo Revellos mest anmelderoste R.G. Her er der tale om en blanding af druer fra enkelmarkerne Rocche dell’Annunziata og Giachini. Første nævnte mark, er uden sammenligning den højeste ansete og mest berømte mark i Cru-mark området, hvor den anden er Hr. Revellos egen yndlingsmark, som han mener er yderst undervurderet. Vinene blandes først efter fadlagring – de lagrer altså hver for sig i 24 måneder på en blanding af 50% nye fade, samt 50% brugte fade. Denne kombination af disse to forrygende marker har resulteret i en flot Barolo som med sin intensitet, elegance samt kompleksitet, blot er fantastisk! En vin med masser af klassiske noter af kirsebær, jordbær, blommer, vanilje og varme krydderier. En fantastisk frugtig og silkeblød smag, samt eftersmag. Denne vin er ideel at servere til bløde oste, fjerkræ eller til klassiske italienske retter.

Huset Carlo Revello

Revello brødrene Carlo og Lorenzo har altid været de næreste disciple i La Morra til pioneren Elio Altare, som er kendt for hans moderne fortolkning af Baroloen. La Morra er notorisk kendt for sin lette, livlige og nemt drikbare Baroloer, hvilket matcher Revello’s stil.

For år siden besluttede Revello brøderne at splitte deres vingård i to, så deres børn ikke var nødsaget til at kæmpe herom. Dette betyder at Carlo Revello e Figli før eller senere vil blive overtaget af Carlo’s to sønner, Erik og Niklas, som dermed får 7,5 hektar af La Morra’s bedste marker. Huset er særligt karakteriseret ved saftige vine med dybde, renhed, noter af balsamiske frugter, cremet fra behandlingen på fad og de raffineret tanniner.