Casanova di Neri Brunello Tenuta Nuova DOCG 2016

899,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75ml
Producent: Casanova di Neri
Land / område: Italien// Toscana
Drue: Sangiovese
Alc %: 14,5%
Anbefalet til: Okse, vildt & kraftige retter

Ikke på lager

Sublim Italiensk Rødvin

En enkeltmarks Brunello, som altid ligger i toppen, når der gives point og anmeldelser. Et lille stykke stenede jord, hvor man aldrig før har forsøgt at lave vin, købte Giacomo Neri og troede på at her ville han skabe stor vin – det skete så med første årgang i 1993 Brunello Tenuta Nuova, som betyder ny vin/ejendom. På de stejle skråninger plantede han de første Sangiovese stokker i midt 80`erne. Marken ligger i S. Angelo in Colle, som har sit helt eget mikroklima.

En vin som fra starten fik en meget høj status er det alligevel kun gået en vej og det er op. Man har også altid haft et meget stort fokus i kælderen og målet var traditionsrige vine med masser af fad og i kælderen havde man ikke mindre end Mr. Barrique Carlo Ferrini til at gå.

Men tiden går og Giacomos ældste søn, Giovanni vil skifte kurs. Væk fra den fadpræget stil og mere elegance i vinen. Det betød desværre for Carlo, at han måtte forlade sin post. De små nye egetræsfade (Barrique) blev udskiftet med brugte Tonneux på 500-800 og 1100 liter. Her lagres vinen i 37 måneder. Giovanni går i dag for at være et geni i vinverden og han er allerede godt i gang med at tage vingården til nye og forbedret højder.

2016 forventes at blive en sublim god årgang. Der er høstet noget kun mindre druer end 2015 – Så få nu købt den kasse!

Om Casanova di Neri

 

Huset blev Grundlagt i 1971 af Giovanni Neri, han forstod det enorme potentiale der var for at lave vin i Montalcino området. Han havde og har stadig en kæmpe passion for at lave vin og visionerne var store.

En historisk  producente i Montalcino. Første Brunello årgang var 1978. Kan du finde den, vil den højst sandsynlig være en kæmpe oplevelse også i dag. Et vinhus, som altid har ligget højt i diverse anmeldelser og siden deres Tenuta Nuova i 2010 fik 100 Point af Robert Parker, har det været en vin, som hvert år hurtigt bliver udsolgt.
Det hele startede i Torrieneri, Senere kom vinmarken Cerretalto til, som ligger i den østlige del. Første årgang af denne super Brunello var tilbage i 1988 og den laves kun i de årgange hvor druerne har den topkvalitet som der ønskes. Lige ovenfor Cerretalto ligger Cerbaionas lille Brunello mark. Tenuta Nuova i S. Angelo in Colle og Pietradonice i S. Antimo kom senere. Første årgang Tenuta Nuova var 1993 og første årgang Pietradonice var 2000.
Sidste nye skud på stammen er en fantastisk Brunello mark beliggende i Sesti området mellem S. Angelo in Colle og S. Antimo. Herfra vil der i 2023 komme en ny Brunello di Montalcino. En lille produktion af Rosso di Montalcino Giovanni (en hyldest til Giacomo Neris far) blev frigivet sidste år som 2018, og nu er netop 2019 frigivet. Det er Rosso med en nærmest uhørt elegance.
Med 63 ha vinmarker er Casanova di Neri et af de største familiebrug i Montalcino. Giacomo Neri er fortsat farmeren, som har det allerbedst i marken. Giovanni, den ældste søn, er ønologen og winemaker, og yngste søn Gianlorenzo har taget international uddannelse på handelssiden, så de to brødre er klar til at køre butikken videre. Søsteren læser jura og efter endt uddannelse, er det meningen, at hun også skal ind i firmaet. Læs mere om huset her