Spar 17%

Château Minuty, Rose 281, AOP, Magnum

Original price was: 1.199,00 kr..Current price is: 999,00 kr..

Type: Rose
Volume: 150 cl.
Producent: Château Minuty
Land: Frankrig
Område: Côtes de Provence
Druesorter: Grenache og Syrah
Alc %: 13%
Anbefalet til: Fede fisk, kylling, vegetariske retter eller bare som ren nydelse.

1 på lager

Côtes de Provence Rose 281 MG

Store flasker er bare bedre. Minuty blue safirer giver et let og lyst indtryk af intense aromaer, der kompleks lejer med hvide ferskner samt melon noter. I smagen deler rosevinen generøst ud af røde bær på tungen, flot balanceret med en ungdommelig, sprød samt frisk syre der har en frisk syre med elegant mineralitet som finish.

Château Minuty

Slottet Minuty er et familie drevet vineri der er beliggende i det smukke Provence med udsigt til halvøen Saint-Tropez. Her er vinstokkende tempereret i et maritimt klima, på bakkesiderne ved landsbyerne Gassin og Ramatuelle. Markerne er beliggende i kalkholdigt jord. Vinstokkende er og bliver i høj grad påvirket af Middelhavet, som ligger meget tæt på. Derfor får vinene små tendenser af havbrise. Den tørre vinene om morgenen og mindsker risikoen for sygdomme i vinmarkerne.

Château Minuty er ejet af Gabriel Farnet, der købte slottet tilbage i 1936. Det var den vin-interesserede Kejser Napoleon d. 3, der byggede slottet i 1800-tallet. Det var efter anden Verdenskrig at Gabriel Farnet bragte Château Minuty, tilbage til deres tidligere storhed. I 1955 blev slottet et af de 23 vinslotte certificeret som Cru Classé i Côtes de Provence.

Druesorterne Tibouren, Rolle og Grenache blev reintroducerede i 1960erne af Monique Farnet, datter af Gabriel, og hendes mand Etienne Matton der fastholdte de gamle traditioner. Den dag i dag restrukturere man stadig vinmarkerne og erstatter Carignan og Ugni Blanc med Grenache og Rolle, ligesom man har opdateret selve produktionsfaciliteterne.

I dag er Minuty vokset til nogle nye højder i kvalitet der ikke kun er noteret i Frankrig men i hele verden. Château Minutys fremragende rosevine er produceret primært på Grenache og Tibouren, der har en særlig historie i Saint-Tropez og sikrer en lokal karakter til vinene. Hvidvinene bliver primært lavet på Rolle, mens rødvinene er på Syrah og Mourvèdre

Hvis du ønsker mere information om slottet kan du lige klikke her.